ВМС на САЩ съобщиха, че през 2020 г. на борда на Bonhomme Richard е извършен палеж

Pan.bg 21 окт 2021 | 09:47 views (536) commentaries(0)
img
пан.бг


ВМС на САЩ съобщиха, че през 2020 г. на борда на Bonhomme Richard е извършен палежЕкипът не е успял да потуши пожара поради неадекватна подготовка, според доклада на Военноморските сили.
Разследващите от ВМС на САЩ (ВМС) установиха, че палеж е извършен на борда на десантния кораб Bonhomme Richard в базата в Сан Диего, Калифорния през юли 2020 г., екипът не е успял да потуши пожара поради недостатъчна подготовка. Това се посочва в доклад, публикуван в сряда от ВМС на САЩ.

„Въпреки че пожарът е започнал в резултат на палеж, корабът е загубен поради невъзможността да се потуши пожарът“, се казва в документа. Палежът е извършен от един от членовете на екипа. Срещу него се води процес.

В доклада се подчертава, че „загубата на кораба е могла да бъде предотвратена“. Това не можа да се направи поради лоша подготовка на екипажа за подобни ситуации. В тази връзка се препоръчва да бъдат подложени за дисциплинарни наказания 36 души, включително капитан Бонхом Ричард и петима адмирали.

Според военните около 60 души са ранени при пожара. Сред тях има военнослужещи и цивилни.

За пожара на борда на Bonhomme Richard стана известно на 12 юли. Корабът е проектиран за повече от хиляда души персонал. В момента на пожара на борда е имало около 160 военнослужещи. Цената на кораба се оценява на около 2 млрд. Долара. След инцидента той е изведен от експлоатация. Малко преди пожара в Bonhomme Richard бяха стартирали дейтости по поддръжката.

източник
тасс
снимка

NPR
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка