Patria ще достави акустични системи за борба с минната опасност на белгийските и кралските холандски ВМС в сътрудничество с Belgium Naval & Robotics.

Pan.bg 21 сеп 2021 | 11:50 views (504) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на militaryembedded.com

Patria е сключила договор за доставка на акустични системи за борба с минната опасност Patria Sonac ACS за белгийските и кралските холандски ВМС чрез консорциума Naval & Robotics, съставен от ECA GROUP и Naval Group.

Системите ще бъдат част от напълно интегрирана хардуерна и софтуерна система за минно разчистване, разработена от ECA GROUP. Този договор е резултат от успехите на фирмата в тази насока. Той подсилва стратегическите усилия на Patria да стане един от водещите доставчици на решения и услуги за борба с минната опасност и морски мини (MMCM). Новият договор за доставка подобрява съществено конкурентоспособността и позицията на компанията на световния пазар на MMCM и представлява важна стъпка в новата стратегия за развитие на Patria.

Системата ACS на Patria Sonac изцяло поддържа настройка на мините, симулация на целите, както и режими на работа за заглушаване на мини. Системата е в състояние точно да възпроизведе истински предварително записани или синтезирани подводни или надводни акустични сигнати на целта, което е от решаващо значение за съвременните интелигентни морски мини.

ACS на Patria Sonac поддържа самостоятелна работа, но може да бъде интегрирана и като част от всяка многофункцоинална система за прочистване на мини.

”За нас е удоволствие, че бяхме избрани от Belgium Naval & Robotics чрез ECA GROUP за снабдяване на белгийските и кралските холандски ВМС с нашето решение като критичен компонент на набор от инструменти за военноморски миночистачи. Развитието на ACS на Patria Sonac е резултат от дългосрочно ангажиране в областта на прочистване на мина и създаване на морски мини” заяви Йонас Геуст, президент на бизнес звеното MMCM на Patria.

Patria има над 35-годишен опит в проектирането, разработването и доставката на подводни акустични системи в областта на разузнаването, наблюдението, противодействието на морските мини.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка