/ВИДЕО/: При спускане на вода на подводница в САЩ, бутилката шампанско се счупи едва при третия опит

Pan.bg 01 авг 2021 | 10:28 views (1967) commentaries(0)
img
pan.bg

При спускането на вода на най-новата подводница на ВМС САЩ Hyman G. Rickover, традиционната бутилка шампанско беше разбита едва на третия път. Видеоклипът е публикуван на уебсайта на General Dymanics Corporation.

Честта да разбие бутилка шампанско беше дадена на Дарлин Гринерт, съпруга на бившия началник щаба на ВМС САЩ адмирал Джонатан Гринерт, но Дарлин в последния момент предаде този почетно задължение на дъщеря си Сара.

Момичето, като взе бутилката, която беше поставена в специален метален корпус, за да се предпази от разпръскването на фрагменти, два пъти не успя да я счупи в борда на подводницата. При третия опит, след като военните подсказаха на Сара, момичето все пак успя да счупи бутилката в борда на подводницата.

Традицията да се разбива бутилка шампанско в борда на новопостроен кораб се появи във Франция, където приеха английската традиция да поръсват нов кораб с вино. Счита се, че ако не се получи да се счупи бутилката от първия път, тогава корабът ще бъде преследван от неприятности и аварии по време на цялата му служба.

Източник: gazeta.ru Снимка: static.life.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка