СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ НА БУЛСАР И НА МОРСКОТО УЧИЛИЩЕ

Pan.bg 30 юли 2011 | 00:12 views (2452) commentaries(0)
img www.naval-acad.bg

На 29 юли началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” кап. I ранг, професор, доктор на военните науки Боян Медникаров и председателят на Неправителствената организация „БУЛСАР” к.д.п. Никифор Герчев подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество в съответствие с по-ранни решения на Академичния съвет на училището и на Управителния съвет на „БУЛСАР”.
Документът предвижда създаването на съвместен учебно-тренировъчен координационен център на „БУЛСАР” и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, който ще осигури обучение на курсанти и студенти в сферата на морското търсене и спасяване, анализи на спасителни операции, анализи на морски катастрофи, правни и организационни функции при морската спасителна дейност, планиране на операции за хуманитарно спасяване и оценка на риска.
Учебно-тренировъчният център се създава с предоставена от НПО „БУЛСАР” за безвъзмездно ползване от обучаемите на ВВМУ техниката. Предвижда се съвместно разработване на проекти в сферата на морската транспортна безопасност и други сфери на морските дейности.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка