Israel Shipyards спечелиха търг за доставка на източноазиатски ВМС на кораб тип SHALDAG MK V

Pan.bg 13 май 2021 | 08:35 views (551) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на miccom.net

Israel Shipyards Ltd. - водеща корабостроителна и ремонтна компания в Източното Средиземноморие, която обслужваща морски и търговски морски пазари, спечели търг за доставка на ВМС от Източна Азия със своя кораб SHALDAG MK V. Споразумението, което бе подписано между Israel Shipyards, израелското МО и клиента, включва трансфер на ноу-хау относно конструкцията на кораба, както и подготовката на корабостроителницата на клиента за строителство на кораби чрез модернизацията й. Israel Shipyards също така ще проведат обучение в завода на клиента по отношение на изграждането на секции за SHALDAG MK V, както и за поддръжката на кораба.

SHALDAG MK V, най-големият член на класа SHALDAG, е доказан в боеве изцяло алуминиев, лек и бърз кораб с голяма товароподемност, осигуряващ изключителна маневреност и мореходност. Осигурявайки високо съотношение на огнева мощ към водоизместване, той е проектиран да работи във ВМС в мисии за сигурност и е признат лидер в защитата на изключителните икономически зони (ИИЗ) и крайбрежните води.
Отбелязвайки възлагането на търга, изпълнителният директор на компанията Ейтан Зукър заяви: "В Israel Shipyards работим неуморно, за да дадем възможност на нашите клиенти да получат цялостно и дългосрочно решение за различните им нужди при осигуряване на морските им граници - от изграждането на плавателни съдове, подходящи за мисии в региона, до трансфер на ноу-хау, които позволяват дългосрочна икономия на средства за клиента. Благодарни сме за ползотворното сътрудничество с МО на Израел и клиента“.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка