ЗРК MBDA MICA за бъдещите украински корвети

Pan.bg 26 фев 2021 | 20:47 views (496) commentaries(2)
img
pan.bg
Заместник-министърът на отбраната на Украйна Александър Миронюк заяви, че ракетната система за противовъздушна отбрана на бъдещите корвети по турския проект MİLGEM ADA, които ще бъдат построени за украинския флот, може да бъде комплексът MICA, произведен от европейската компания MBDA. MBDA вече обяви, че ракетите са готови за доставка в Украйна. Това е съвременна система за противовъздушна отбрана, която непрекъснато се модернизира и адаптира към корабите от класа корвети. Отбелязва се, че системата за противовъздушна отбрана MBDA MICA е специално проектирана за малки военни кораби като фрегати и корвети. Системата вече е монтирана на кораби като фрегатите от класа Khareef и корветите Gowind, които се изграждат от френската корабостроителна компания Naval Group. Възможностите на корабната версия на MICA осигуряват способност за унищожаване на цели на разстояние до 20 km и височина до 9 km. Скоростта и маневреността на ракетата са достатъчни за прехващане на цели, летящи със скорост до 3M. Комплексът е способен и да унищожава и противокорабни ракети, летящи на свръхмалка височина.
Л. Дойчинов
По информацияция на https://www.savunmasanayist.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Ghost_ 26 фев 2021, 22:55
   
  1
   
  1

  ПАН, а какво става с корветата "Володимир Великий", проект 58250?
  Тя беше на етап строителство, при степен на готовност към 50% и доставени част от оръжейните системи, по-специално двете оръдия Rheinmetal Oerlikon Millenium gun.

  Този модел е много подобен на нашите бъдещи две "патрулки" - и като възлагани задачи, и като способности.

 2. #2
  Юс Юс Юс Юр_Брейн 27 фев 2021, 16:02
   
  2
   
  3

  Забрави за каквато и да е украинска авиация и флот (само катери и гумени лодки), а ги е хванала липсата и по доста други направления. Толкова са добре икономически, че ще им се наложи натото да ги пази и то с не особено големи гаранции - човека взе парите и каза "Ще видим". Може би човека е Бай Дън.
  Без особена гордост - веднъж и нас някой да ни бие по разруха и то в особено съкратени срокове.

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка