Медиен ден на БРИЗ 2011

Pan.bg 22 юли 2011 | 10:19 views (2519) commentaries(0)
img Пресцентър на учението „БРИЗ/СЕРТЕКС 2011”

Вчера, 21 юли, военноморското учение с международно участие „БРИЗ/СЕРТЕКС 2011” продължи с практически действия на море.
Бреговият щаб, под непосредствения контрол на командира на Военноморските сили контраадмирал Пламен Манушев, организира и ръководи изпълнението на планираните действия.
Kорабите от многонационалното оперативно съединение изпълняваха епизоди по контрол на корабоплаването, буксировка, борба с подводници, обмен на товари на море, борба с минната опасност. Отработваше се епизодът „Операция по търсене и спасяване на море” и се провеждаха артилерийски стрелби по морска цел.
Днес, 22 юли, ще се проведе денят на високопоставените гости на учението. От борда на спомагателния кораб „Капитан І ранг Димитър Добрев” те ще наблюдават съвместни действия на сили и средства от Военноморските сили, от държавни и неправителствени организации по ликвидиране последиците от терористичен акт, оказване на помощ на бедстващо население при земетресение, освобождаване на кораб, пленен от пирати и съвместна операция по търсене и спасяване на море. В пункт за базиране Атия ще бъдат отработени съвместни дейности по оказване на хуманитарна помощ и приемане на територията на страната на чужденци, търсещи временна закрила.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка