Лом получи пари за нов Дунавски парк

Pan.bg 21 юли 2011 | 16:19 views (3102) commentaries(0)
img Община Лом е одобрена за получаването на кредит от фонд ФЛАГ за изпълнението на проекта „Изграждане и възстановяване на градска крайречна зона Лом”, който предвижда изграждането на нов Дунавски парк с подходите към него и централната улица „Дунавска”. Фондът отпуска исканите 4 427 752 лв., с които ще бъдат разплатени строително-монтажни дейности и доставки по проекта.
Средствата, които община Лом получава от ФЛАГ, ще бъдат възстановени на Община Лом от Управляващия орган на ОПРР към Министерството на регионалното развитие и благоустройството след приключването на проекта. „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ" ЕАД е създаден от Министерския съвет специално за подпомагане на общините, които изпълняват проекти по оперативните програми. На последното си заседание съветът на директорите на фонд ФЛАГ одобри отпускането на кредити и на общините Тополовград, Тервел, Дряново и Руен.
Искането на кредит от ФЛАГ бе подкрепено на публично обсъждане и с решение на Общинския съвет, като 20 съветници гласува „за”, а трима се въздържаха.
Стойността на проекта „Изграждане и възстановяване на градска крайречна зона Лом”, който се финансира по Оперативната програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. чрез от Европейския фонд за регионално развитие, е 7 657 351 лева, от които строително-монтажните дейности са за 5 934 000 лв., а останалите – за оборудване и доставка, както и за управление на проекта.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка