ГАЛЕРИЯ: Фрегата 11 „Смели“ в операция Sea Guardian в Средиземно море и вмб Александрия (Египет)

Pan.bg 03 дек 2020 | 10:41 views (1336) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМСЗавърши поредния етап от участието на фрегата „Смели”, като част от тактическата група за операция на НАТО в Средиземно море по морска сигурност Sea Guardian.

Екипажът на фрегата „Смели” изпълни поставените задачи по наблюдение на надводната обстановка, свързани с осигуряване на безопасността на корабоплаването в района на операцията, както и съвместни тренировки между корабите в групата.

От 1 декември до 3 декември 2020 г. корабите от тактическата групата, българската фрегата 11 „Смели”, британския патрулния кораб HMS Trent (P224) и гръцката фрегата Spetsai (F-453), са на посещение във военноморска база Александрия (Египет). Целта на визитата е да се укрепят и развият добрите взаимоотношения на НАТО с флотовете на държави, които не са членки на Алианса, както и за обмен на информация, касаеща сигурността в Средиземно море. Групата бе официално посрещната от военен оркестър.

Предстоят конференции и работни срещи между командването на групата и ВМС на Египет за уточняване на съвместните учения на море.

Заключителният етап ще приключи около средата на декември в пристанище Хайфа (Израел), където ще се проведе разбор на участието на тактическата група в операцията на НАТО в Средиземно море Sea Guardian.

След 54 години български военен кораб с името „Смели“ отново застана в град Александрия. През далечната 1966 година СКР (стражеви кораб) „Смели“ и СКР „Дръзки“, в периода от 27 октомври до 6 ноември 1966 г., посещават Египет под флага на тогавашния Министър на отбраната на България във връзка с официалната му визита в страната.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: Фрегата 11 „Смели“ в операция Sea Guardian в Средиземно море и вмб Александрия (Египет)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка