ВМС на САЩ ще бракуват десантния кораб-док USS Bonhomme Richard (LHD 6) (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 01 дек 2020 | 15:51 views (1072) commentaries(2)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на globalsecurity.orgСлед задълбочено обмисляне, ВМС на САЩ решиха да изведат от експлоатация десантно-щурмовия кораб USS Bonhomme Richard (LHD 6), тип Wasp, поради големите щети, претърпени по време на пожара през юли 2020 г..

„Не стигнахме леко до това решение. След обстойна материална оценка, при която бяха разгледани и оценени различни начини на действие, стигнахме до заключението, че не е финансово разумно корабът да се възстановява. Въпреки че решението, че не е рентабилно да бъде възстановен, ме натъжава, знам, че наследството на този кораб ще продължи да живее чрез смелите мъже и жени, които се бориха толкова силно, за да го спасят, както и моряците и морските пехотинци, които служеха на борда му през неговата 22-годишна история“ заяви секретарят на флота Кенет Дж. Брейтуейт.

След пожара ВМС на САЩ проведоха цялостна материална оценка, която заключи, че разходите за възстановяване на USS Bonhomme Richard могат да надхвърлят 3 милиарда долара и да изискват между 5 и 7 години за завършване на ремонтите. Военноморските сили също така проучиха възможността за възстановяването на кораба за алтернативни цели и определиха, че цената може да надхвърли 1 милиард долара, което е колкото или повече от болничен кораб ново строителство, подводница или кораб за управление и контрол.

Въпреки че графикът за изтегляне от експлоатация и демонтиране на системите и въоръжението все още се финализира, ВМС ще осъществи инактиващия, която ще доведе до премахнане на системи и компоненти за използване на други кораби.

От юли 2020 г. насам ВМС на САЩ осъществиха множество действия, предназначени да осигурят незабавни подобрения на пожарната безопасност и предотвратяване пожари във флота и на бреговите съоръжения. Работейки съвместно, командирите от ВМС на САЩ създадоха Програма за оценка на пожарната безопасност, за осъществяване на случайни проверки на съответствието на кораба с разпоредбите за противопожарна безопасност на ВМС, с приоритет на корабите, които се подлагат на техническо обслужване.

Naval Sea Systems Command издаде Предписания за всички надзорни органи относно целенасочени изисквания за предотвратяване на пожари и очерта коригиращи действия за подобряване на противопожарната защита, контрола на щетите и противопожарната доктрина, като всички те ще се изпълняват в тясно партньорство с индустриални партньори.

Всички разследвания, свързани с пожара на борда на LHD 6, продължават. USS Bonhomme Richard бе
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
подчинен на командващия на Тихоокеанския флот на САЩ.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВМС на САЩ ще бракуват десантния кораб-док USS Bonhomme Richard (LHD 6) (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Да го дадат 01 дек 2020, 16:39
   
  2
   
  1

  на китайците да го нарежат....

 2. #2
  d.stavrev 01 дек 2020, 17:30
   
  4
   
  0

  Няма, защото ще го копират!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка