Руският военен експерт Дрозденко: Япония може да превземе руските Курилски острови само за няколко дни

Pan.bg 25 юли 2020 | 14:37 views (2674) commentaries(2)
img
pan.bg


Възможностите на руския Тихоокеански флот се оказаха недостатъчни, за да издържи дори Япония.

Руският военен експерт Дмитрий Дрозденко заяви, че ако е необходимо, японските военни могат да завземат четири руски острова от Курилския хребет на островите. За да се противопостави на Токио, без да използва ядрено оръжие, Русия просто няма достатъчно сила, а в случай на започване на широкомащабни военни действия, Северният флот на ВМФ може да дойде на помощ на корабите на Тихоокеанския флот за 30-35 дни.

„Това може да бъде бърз удар в краткосрочна бойна операция. На този етап, без използването на ядрени сили, Русия едва ли ще може да се противопостави на противника. Северният флот ще може да се притече на помощ на Тихоокеанския флот не по-рано от 30-35 дни. Японците могат бързо да атакуват "спорните територии" и след това с посредничеството на САЩ и други страни да започнат да водят преговори за мир ", каза Дрозденко.

Независимо от това, експертите обръщат внимание на факта, че в действителност Русия разполага с достатъчно оръжия, за да се противопостави на Япония, при това руската употреба на ядрено оръжие е изключително условна и в случай на най-малката заплаха Русия определено ще обмисли подобна стратегия. за да се противопоставим на врага.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Че могат, могат... 25 юли 2020, 16:23
   
  6
   
  3

  Ама само ако го направят изненадващо... Важно после какво ще се случи. Защото там охраната няма да стои. А има ли кръв, онези големите краставици литват....
  Ако обаче има първо политическа криза, провокации, както обикновено почват конфликтите... Не вярвам руснаците да не докарат малко подкрепления....

 2. #2
  Borei 26 юли 2020, 06:31
   
  4
   
  0

  "Руският военен експерт Дрозденко: Япония може да превземе руските Курилски острови само за няколко дни"

  "За да се противопостави на Токио, без да използва ядрено оръжие, Русия просто няма достатъчно сила, а в случай на започване на широкомащабни военни действия, Северният флот на ВМФ може да дойде на помощ на корабите на Тихоокеанския флот за 30-35 дни."

  Този "военен експерт" е малко неадекватен!

  Да предположим, че е така!
  Япония напада! Операцията щяла да трае няколко дни?
  Е, в другите бази на ВКС, самолетите ще си седят в хангарите?
  Има и стратегически бомбардировачи, нали? Подводници с ракети "Калибър"?
  Дори и да вземем не тях, а само СУ-34, има около 120 на въоръжение? Изпращам ги в Токио и Йокохама и започват да бомбардират и унищожават центровете, банки, борси, администрации, околовръстни шосета и магистрали, летища, гари..., като начало с конвенционални ракети и бомби. Японците, пък и САЩ погрешно си мислят, че те масирано ще нападнат Крим, Калининград, Курилските острови..., а Русия "отчаяно" ще се опитва САМО на това място да се отбранява и "няма да може", понеже там, силите няма да са равни???? Ха-ха-ха....
  Много повече ще го заболи нападателя, ако му смачкаш фасона, директно в лицето! Столицата, многомилионните градове... Остави ги там, тези острови, нека се опитват да превземат тази пустош :)!!!

  Масирано нападат някакви си острови, на края на света и Русия "не можела да ги отбранява" и "японците ги превземат"???
  Приказка за детската градина!

  Цяла Русия е въоръжена до зъби, а Япония много добре го знае!
  С това нападение е обявена война на Русия! ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!!!
  Докато там те превземат островите, руската армия може да превземе Токио, парламента и с пистолет на слепоочието, оня Абе, с треперещ глас по телефона ще даде команда на военните, "отбой", понеже Токио вече е превзет от руснаци :)!!! 1-ви сценарии...

  2-ри сценарии: Бомбардират и стрелят с ракети по столицата и хвърлят листовки с хубави японски йероглифи, че ако "до утре, хх юли, японските военни не са се изтеглили от островите, Япония ще получи пак ядрен удар, но този път не 20-ина килотона, а половин Мегатон в столицата им!" (А Япония няма надеждно ПРО! И "великите" сащиянци също не могат да им помогнат, понеже и те нямат :)!! ) Тъкмо удобен момент, да се изпробва на живо един "Авангард" от оренбургският въоръженен окръг? Влязоха на въоръжение през декември, миналата година!

  3-ти сценарии: Русия започва пълномащабна война на Япония и вместо Курилите да са превзети за няколко дни, то Япония е превзета! Преди това Путин звъни на Тръмп, че американските военни бази няма да бъдат нападани, АКО не участват на страната на японците!
  Ако обаче се включат, ще бъдат стреляни и те!

  4-ти сценарии: Русия си изпробва на живо гео-стратегическото оръжие и прави силно земетресение на Япония. Няма нищо по-лесно от това. Япония е силно рисков район и с най-слабо въздействие на определени места, така ще ги разтресе, че бързо ще забравят за Курилите :)!!!
  (При този сценарии е възможно да пострада и американската армия на военните бази там, НО в началото няма да се разбере, че Русия е виновникът, подобно сега на нападението с Коронавируса! Все още не се знае, кой или знаят, но не искат да става публично известно?)

  В такъв случай Япония или ще повтори опита на Грузия от 2008-ма година или ще започне трета световна, което американците, едва ли ще допуснат? По-вероятно е САЩ само да гледат или пък да спрат японците от такава авантюра, преди още да е започнала!
  Понеже не искат ракетите да унищожават И сащиянски градове! Ако бяха толкова смели, щяха до сега да са започнали война с Иран или Северна Корея. Но не са! А с Китай или Русия нещата за тях са изключително по-плачевни!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка