Thales бе избрана от Кралския нидерландски флот за доставка на 8 високотехнологични радара

Pan.bg 15 юли 2020 | 13:11 views (1309) commentaries(0)
img
Митко Василев,
pan.bg
По информация на thales.comНа 2 юли 2020 г. Нидерландската организация за отбранителни материали и Thales подписаха договор за доставка на радар NS100, 7 радара Scout Mk3 и система на IFF.
Многочестотният радар за наблюдение с двойна ос NS100 ще замени радара Variant, който в момента е разположен на борда на десантният кораб-док (LPD) HNLMS Johan de Witt от Кралския нидерландски флот. Морските ходови изпитания са планирани да се проведат през 2023 г.

Основна причина за избора на NS100, заедно с несравнимото му представяне, са логистичните предимства за флота. Кралският флот на Нидерландия вече експлоатира най-новото поколение радари Thales 4D AESA на по-голямата част от своите съдове и предвид гъвкавата архитектура на радара, лесно може да предложи въвеждане на нови възможности в бъдеще, през целия жизнен цикъл на радара. NS100 вече е монитран на другия LPD на Кралския флот на Нидерландия, HNLMS Rotterdam. Така радарите и на двата LPD ще бъдат идентични.

Същият договор уточнява доставката на обзорни радари Scout Mk3, които да бъдат инсталирани на HNLMS Johan de Witt и на Combat Support Ship, който понастоящем се изгражда за RNLN. CSS ще получи и система на IFF на Thales. Още 5 радара Scout Mk3 ще бъдат доставени за фрегатите тип М, на въоръжение в RNLN и в Белгийския военноморски компонент, както и за резервни части и тренировъчни цели. Този договор увеличава броя на радарите Scout Mk3 по договор до 15.

Геерт ван дер Молен, вицепрезидент Vice President Naval в Thales, заяви: „Този договор илюстрира колко е удобно да се актуализира радарната система Thales 4D AESA, за да се приведе в съответствие със същите спецификации като нов радар. Актуализацията включва само смяна на един компонент и инсталиране на актуализиран софтуер и може да се извърши във военноморската база в Den Helder“.

Подробности NS100
Избран заради ненадминатите си показатели и доказана 4DAESA технология, многочестотният сензор Thales NS100 с двойна ос позволява едновременно откриване на голямо разнообразие от цели в един работен цикъл, осигурявайки ненадминато наблюдение на въздуха и повърхността. С допълнителната технология за сканиране напред и назад, ситуационната информираност значително се подобрява, което води до бързо откриване на високоскоростни цели и висококачествено управление на огъна.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Thales бе избрана от Кралския нидерландски флот за доставка на 8 високотехнологични радара

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка