Военноморското учение "Динамична мангуста" стартира край Исландия

Pan.bg 06 юли 2020 | 09:26 views (777) commentaries(1)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на Пресцентъра на НАТО

На 29 юни 2020 г. военноморското учение "Динамична мангуста/Dynamic Mongoose" на НАТО започва в Крайния север. Кораби, подводници, както и самолети и персонал от 6 съюзнически държави се събраха край бреговете на Исландия за противоподводно учение (ASW) и обучение за борба с надводните съдове.

Подводници от Франция, Германия, Норвегия, Обединеното кралство и Съединените щати под ръководството на Командването на НАТО за подводници се присъединяват към надводин кораби от Канада, Норвегия, Обединеното кралство и САЩ. Като страна домакин, Исландия предоставя логистична подкрепа в Рейкявик.

За да се подобри симулираната среда с много заплахи, морски патрулни самолети от Франция, Норвегия, Обединеното кралство и САЩ подкрепят учението, в което участват 5 надводни кораба, 5 подводници и 5 морски патрулни самолета.

Dynamic Mongoose гарантира, че НАТО остава подготвена за операции в мир, криза и конфликти. Целта на Dynamic Mongoose е да предостави на всички участници сложни и предизвикателни военни обучения за повишаване на тяхната оперативна съвместимост и владеене на уменията за борба с подводници и надводни съдове, като се взема предвид безопасността.

„Днес упражненията дават възможностите на НАТО и съюзните държави да подобрят бойните си умения, като се съсредоточат върху възможностите от висок клас, включително противоподводна война. Dynamic Mongoose ще гарантира, че оставаме подготвени за операции в мир, криза и конфликти. В тази връзка оценявам изключителната подкрепа на нацията домакин Исландия и тези нации, които допринесоха със сили. Сигурен съм, че Dynamic Mongoose ще бъде изключително ефективно упражнение" заяви вицеадмирал Кийт Блънт, командир на Съюзното морско командване на НАТО.

„Ежегодното учение на НАТО за противоподводна война Dynamic Mongoose остава едно от най-предизвикателните учения и отлична възможност ВМС на НАТО да упражняват и оценяват своите умения за борба с надводните и подводни заплахи в предизвикателната среда на Северния Атлантически океан. Това учение е уникална възможност за усъвършенстване на уменията за борба на военноморските сили във всички измерения на противонадводните и противоподводните войни в многонационална среда и в условията на множество заплахи" заяви контраадмирал Е. Андрю Бърчър, командващ подводниците на НАТО.

Всеки надводен кораб ще има възможност да провежда различни операции за противоподводни войни. Подводниците ще се редуват в ролите на атакуващи и защитаващи се, като тясно координира усилията си с участниците във
въздуха и на повърхността.

Поради заплахата от COVID-19, мерките, предприети както от исландските власти, така и от страните, участващи в сила, ще бъдат стриктно спазвани от всички страни по време на посещенията и обученията в пристанището на Рейкявик.

На снимката: USS Toledo ръководи формацията. (сн. НАТО/Кристиан Валверде)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  гост 06 юли 2020, 11:51
   
  4
   
  3

  Страхотни имена на учения - мангусти, въртиопашки, съсели и плъхове ...
  Ще завърши с "Насран до уши тасманийски дявол"!

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка