Красимир Каракачанов поздрави командния и преподавателския състав на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ за достигнатото второ място в класацията на морските висши учебни заведения

Pan.bg 22 фев 2020 | 10:33 views (222) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; www.mod.bg

На второ място сред най-престижните морски висши учебни заведения е поставено Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ в класацията на Международната асоциация на морските университети (IAMU). Класацията, която беше публикувана вчера в сайта на Международната асоциация, се прави за първи път по три критерия: образование, наука и осигуряване на обучение. В генералното класиране Морското училище в гр. Варна се нарежда след Австралийския морски университет в Тасмания, като изпреварва университети от САЩ, Великобритания, Германия и Япония.

По този повод министърът на отбраната Красимир Каракачанов изказа личната си благодарност и уважението си към целия команден и научно-преподавателски състав на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ за професионализма, усилията, всеотдайността и инициативността. В поздравителния адрес до началника на Морското училище в гр. Варна флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров се казва:

„Вашето постижение в класацията на морските университети е заслужено признание и доказателство, че ВВМУ е еталон в образователната система. През годините Морското училище се е развивало, следвало е традициите и съвременните тенденции в образованието с цел постигане на по-високи успехи. Всичко това сме постигнали като резултат от общите усилия на ръководството на Висшето военноморско училище и на Министерството на отбраната.

Пожелавам на командния състав, на преподавателите и на възпитаниците на ВВМУ здраве, постигане на високи цели и успехи в развитието на морската наука и образование, в утвърждаването и отстояването престижа на училището.“

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ членува в Международната асоциация на морските университети (IAMU) от основаването ѝ преди 21 години. В IAMU членуват над 60 от водещите морски университети в света, а челното място на Морско училище в класацията е свидетелство за качеството на образованието, което ВВМУ предлага.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker