DSEI 2019: Rohde & Schwarz ще оборудват фрегатите Type 26 с интегрирана комуникационна система

Pan.bg 10 сеп 2019 | 14:47 views (439) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

Комуникационният специалист Rohde & Schwarz обяви, че ще оборудват новите фрегати на Кралския британски флот Type 26 с интегрирани комуникационни системи (ICS), изградени около системата NAVICS по договор от корабостроителя BAE Systems.

Rohde & Schwarz представят своето решение NAVICS за вътрешни и външни комуникации на DSEI 2019, което през последната година бе избрано за още 14 кораба. Това включва датския флот, който внедрява новата целева архитектура BRASS Enhancement One (BRE1TA) в рамките на своя флот.

Външните комуникационни системи ще се състоят от високочестотни комуникации, за да осигурят отвъдхоризонтни комуникации и тактическите гласови комуникации; V/UHF комуникации за осигуряване на комуникация до хоризонта с военни и граждански въздушни морски и брегови средства; тактически комуникации със сухопътните войски; и интегрирането на външна комуникация на трети страни като военни и граждански SATCOM.

ICS ще се състои от подсистема за тактическа гласова система и контрол на комуникациите (TACV/CCS) с TACV, осигуряваща вътрешна и външна комуникация чрез voice-over-IP и CCS, осигуряваща контрол и наблюдение на оборудването.

В допълнение, системата за административна телефония и безжична комуникация (ADTEL/WCS) също представлява част от ICS, като ADTEL позволява комуникация между екипажа на кораба и WCS, осигуряващи мобилни гласови терминали. Включени са и система за излъчване на алармени съобщения и собствени телефони в случай на извънредна ситуация.

Като цяло интерфейсите и интеграцията за новите Type 26 фрегати обхващат мобилни локални комуникации, прътови мачти, позволяващи използването на различни типове антени, оборудване за свързване на брега, включително безжична комуникация като клетъчна, 4G и Wi-FI и кабелна комуникация като POTS и ethernet, мултимедийно приемане и разпространение на телевизия и радио на живо, интерфейс и интегриране на правителствено оборудване, като BFBS CAM карти, всички заедно със системно и криптографско оборудване.

STS Defense, която има с договор с Rohde & Schwarz, достигна до основен момент за трите комплекта конфигурируеми комуникационни мачти за първите три фрегати Type 26. В производство от 2016 г., мачтите вече са изградени и готови за насищане преди да бъдат монтирани.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker