САЩ почва военна операция под кодове име „Страж“

Pan.bg 21 юли 2019 | 14:08 views (732) commentaries(0)
img Тя ще се проведе в Персийския залив с цел да обезпечи безопасността на морските пътища В

САЩ разработват военна операция под кодовото наименование „Страж“. Целта й е да обезпечи безопасността на морските пътища в Близкия изток. Това са заявили от американското централно командване. Подготовката за операцията в Персийския залив започва на фона на задържания в петък от иранската Революционна гвардия танкер, официалната причина за което е нарушение на международните правила, както посочиха от Техеран.

Стана известно, че изпълняващият ролята на завеждащ Пентагона Ричард Спенсър е одобрил прехвърлянето на военен контингент в Саудитска Арабия с цел „защита на интересите на САЩ“ в региона на Близкия изток, уточнява Фокус.

В заявлението на американското централно командване, се казва, че „се разработва международната морска операция „Страж“, която цели подсигуряването на безопасността на ключовите морски пътища в Близкия изток, както и обезпечаване на свободата на мореплаването в света с оглед на скорошните събития в региона на Персийския залив.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/sashch-pochva-voenna-operatsiya-pod-kodove-ime-strazh_news686646.html?fbclid=IwAR3XmzgSYUqlikoTk1deHesfQmoeJbiRZuidUgK1tY_wVpS4DITiQF9z6UM
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*