Уволниха шефа на ИАРА

Pan.bg 07 юни 2011 | 00:02 views (2022) commentaries(0)
img Изпълнителният директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Явор Недев освободи поста си. Недев подаде оставка и министърът на земеделието Мирослав Найденов я прие след съгласуване с премиера Бойко Борисов. Агенцията ще бъде оглавена временно от досегашния зам. изпълнителен директор Ивайло Беров.
Това стана само ден след като премиерът Бойко Борисов обяви, че уволнява двама шефове на агенцията - в София и Варна. Пред Дарик Явор Недев обясни, че е доволен от свършената работа.
Решение на всеки ръководител е сам да определя екипа си, обясни решението на премиера Борисов бившият вече изпълнителен директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Явор Недев.
„Всеки работодател - в случая премиерът и министърът на земеделието Мирослав Найденов, имат пълното право да определят и да си сменят екипа когато и както искат. Гордея се с всеки ден от моята и на екипа работа. Не смятам, че аз съм човекът, който сам трябва да си дава оценка. Има работодатели, сектор, колегите от агенцията и журналистите. Мисля, че тези четири категории трябва да дадат оценка и аз я чакам за себе си", каза Недев. На въпрос не открива ли някакви пропуски в работата си, той обясни, че всеки има такива, и допълни, че е съгласен, че агенцията може да има по-добър директор след него.
Премиерът Бойко Борисов обяви вчера, че двамата шефове на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури - в София и Варна, са уволнени. Като основна причина за освобождаването им премиерът посочи факта, че хората от бранша не познавали тези държавни чиновници.
Недев оглавяваше агенцията от началото на февруари миналата година. За времето на работа той предложи промени в Закона за рибарството и аквакултурите като един от акцентите е бракониерството да бъде криминално деяние. За последните пет месеца усвояемостта по Оперативна програма „Рибарство" се повиши от 3,58% на 20,15%.


Изказване на Явор Недев

Уважаеми колеги,
На 20.12.2010 г. дадох истинския старт на ОП "Рибарство", получавайки от ЕК "положителна оценка за съответствие". За пет месеца усвояемостта по програмата е скочила от 3,58 % на 20,15 %.
Контролната дейност на агенцията през 14-те месеца на мандата ми се е увеличила 17 пъти в сравнение с предходните години.
Мисля че възвърнах в този сектор закона, реда и уважението!
Нямам никакви нарушения, винаги съм стоял зад рибарите и
сектора и смятам , че престижът на агенцията е променен към по-добро.
Право на всеки работодател е да определя екипа си , а ако дори един човек от бранша е бил недоволен от моята работа през тези месеци , аз поемам професионална и политическа отговорност и напускам агенцията по рибарство и аквакултури !
Хората от сектора, работодателите ми и колегите трябва да дадат истинската оценка за работата ми , а не - аз.
Гордея се , че съм бил част от екипа на д-р Мирослав Найденов !
Благодаря на всички медии за коректната ни съвместна работа !
Ваш :
Явор Недев
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker