Договор за производство на две фрегати "Гепард-3.9" за ВМС на Виетнам

Pan.bg 19 мар 2010 | 12:57 views (2735) commentaries(0)
img Русия

Очаква се корабостроителният завод ОАО "Зеленодольский завод им.Горького" (Зеленодолск, Татария) да получи поръчка за производство на две фрегати "Гепард-3.9" за Военноморските сили на Виетнамската народна армия (ВМС ВНА). Това бе съобщено от генералния директор на завода Ринат Мистахов. В момента се извършват подготвителните работи, като подписването на договора се планира за май-юни. Стойността му не се публикува.
Този договор ще бъде продължение на сътрудничеството на корабостроителния завод с Виетнам. Първият договор за строителството на две аналогични фрегати е бил сключен с Виетнам през май 2005 г. Очаква се те да бъдат предадени на купувача тази година.
"Гепард-3.9" е специално разработена за Виетнм от ФГУП "Зеленодольское ПКБ". Фрегатата е предназначена за изпълнение на такива задачи, като търсене, следене и борба с подводни, надводни и въздушни цели, конвойни оперции и охрана на икономическите зони на държавните морски граници.
Пълната водоизместимост е около 2100 т. и далечина на плаването около 5000 мили. Корабите ще са с изцяло руско въоръжение.

Според Сергй Илин, председател на Съвета на директорите на ОАО "Зеленодольский завод", реализацията на този проект ще промени съотношението на произвежданата продукция от сегашните 30% с военно предназначение и 70% с цивилно предназначение съответно на 40% към 60%.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка