ОRACLE TEAM USA и Airbus: загрявка за финалното състезание

Pan.bg 28 фев 2017 | 10:34 views (5484) commentaries(0)
img Нова, летяща АС Сlass яхта бележи две години успешни иновации

Бермуда, 14 февруари 2017 – ORACLE TEAM USA представиха своята нова яхта, разработена съвместно с Airbus. Тя ще се състезава в America’s Cup през юни 2017. Катамаранът American AC Class обединява много нововъведения, резултат от двугодишно партньорство между лидерите в инженерния дизайн, в което Airbus е официален партньор на Oracle Team USA.

“Новата АC Class яхта представя какво могат да постигнат заедно водещи шампион по плаване и производител на самолети. Ние споделяме науката за аеродинамиката и сме горди от пионерския дух на двата отбора и тяхното желание да изпъкнат с осъществяването на AC Class.“, каза Charles Champion, изпълнителен вицепрезидент по инженерство на Airbus. “С ORACLE TEAM USA си поставихме за цел да подкрепим отбора в проектирането на яхта, с която да спечелят за трети пореден път трофея America’s Cup. С нетърпение очакваме да видим тази лодка летяща над водата през юни!“

Летенето и плаването имат много прилики в области като аеродинамиката, композитните материали и структурите, хидравликата и системите за контрол, събирането на информация и анализ. В резултат на това, новата AC Class яхта включва по-леки и здрави компоненти.
За да е стабилна яхтата по време на глисаж, е необходима нова високотехнологична система за контрол. От началото на 2017г., Airbus предоставя опита си в създаването на такъв тип системи. Иновации в тази област са необходими, за да се позволи на екипа да „лети“ на подводни криле през цялото състезание, което е ключов момент за превъзходство в следващата America’s Cup.
„Иновативната „система за контрол“ на тази лодка е заимствана от света на космическите технологии. Тази хидравлична система ни позволява активно да контролираме подводните крила и цялостната стабилност на яхтата със значително подобрение в поведението.“, заяви Грант Симър, изпълнителен директор на ORACLE TEAM USA. “Партньорството с Airbus значително надминава първоначалните ни очаквания и показва гъвкавост, адаптивност и готовност за иновативни решения според нуждите ни. Ние наистина израснахме и се развихме заедно!“

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка