Пристанище Бургас отчете ръст на товарите през 2010 г.

Pan.bg 05 мар 2011 | 10:40 views (7284) commentaries(0)
img През 2010 г. в Пристанище Бургас са обработени 420 х.тона товари, което е с 13% повече, спрямо предходната година. Данните бяха обявени от специализирания информационен сайт maritime.bg
С преобладаващ дял 35 % от общия товарооборот са насипните товари от хранителен произход. Обработените зърнени товари в пристанището са увеличени със 194 %, спрямо предходната година. Значителен ръст от 7% спрямо 2009г. се отчита и при обработените цветни метали. При металния скрап повишението е 19%.
Очакванията за развитието на Пристанище Бургас за 2011 година също са оптимистични, прогнозира maritime.bg През есента на 2010 година Дружеството започна разширение на мощностите за съхранение и обработка на зърнени товари.
През месец Ноември 2010 година бе въведен в експлоатация силозен склад с капацитет 6 х.тона, през който вече преминава голяма част от товарооборота зърнени храни.
През месец Декември м.г. стартира проекта за разширение на силозния склад, като част от планираното модернизиране на мощностите за обработка на зърнени товари и изграждане на специализиран зърнен терминал в по-дългосрочен план. Новият склад ще разполага с 3 силоза с общ капацитет 9 хил. тона.
Финансирането на инвестиционната си дейност Дружеството извършва със собствени средства в съчетание с лизингови схеми.


15 000 тона слънчоглед за Израел са изнесени през пристанище Бургас
Burgas24.bg - 16 Февруари 16:28
Няма внос на зеленчуци и плодове през пристанище Бургас от началото на годината до сега. Това каза Лиляна Василева директор на ретионалната служба “Растителна защита“-Бургас. Към момента от началото на годината от бургаското пристанище са изнесели 15 000 тона слънчоглед за Турция , а в момента се товарят 2 300 тона нашенска пшеница за Израел. За същият период през пристанището е внесена пшеница от Казахстан - 3 319 тона, която е с по-високо качество и служи за подобрител. През пристанището са внасяни различни количества шрот и трици, които са предназначени за изхранване на животните.

Нов колективен договор за работниците на пристанище Бургас
Burgas24.bg - 07 Февруари 12:16
Представители на синдикатите и ръководството на “Пристанище Бургас“ ЕАД договориха нов Колективен трудов договор. Това се налага поради предстоящото концесиониране на Терминал “Насипни товари“ и Терминал 2А. Новият колективен договор е съобразен с най-добрите практики в този процес и ще продължи да действа в обхвата на концесията. Това предаде репортер на Burgas24.bg . Параметрите на договореностите утвърждават социално-трудовите придобивки на работниците в дружеството и защитават двустранния интерес за развитието му.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка