Нова специалност в РУ ще подпомага речния флот

Pan.bg 08 фев 2011 | 01:33 views (4589) commentaries(0)
img Нова специалност "Експлоатация на флота и пристанищата" ще разкрие от есента Русенският университет "Ангел Кънчев". Тя ще бъде под шапката на Транспортния факултет, в професионалното направление "Транспорт, корабоплаване и авиация", по което русенското висше училище е с отлична акредитация, предаде БГНЕС в Русе.
До момента подобна специалност се изучава у нас единствено в Техническия университет - Варна, а Русе има голяма нужда от подготвени кадри в областта на речния флот. В качеството си на най-голямото българско пристанище на р. Дунав г. тук се намират Параходство "Българско речно плаване", единствената професионална гимназия за речен транспорт, Русенската корабостроителница, редица фирми за транспортна дейност по р. Дунав.
Фокусът на новата специалност е върху подготовката по стокознание, транспортна логистика, пристанищни технологии, транспортна техника, теория и устройство на пристанищата, пристанищна механизация, морско право, мениджмънт на транспорта, маркетинг на транспорта, английски език. Освен по специалността абсолвентите ще полагат в края на обучението си и държавен изпит по английски език.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка