Фериботът Свищов - Зимнич направи първия си курс

Pan.bg 18 ное 2010 | 00:37 views (4891) commentaries(0)
img Фериботът Зимнич - Свищов направи първия си официален редовен курс в началото на седмицата. Неговите първи пътници бяха свищовлиите, работещи в отсрещния румънски завод.
Фериботна линия между Зимнич и Свищов бе осъщесвена изцяло като частна иницатива, в размер на над 5,5 млн. евро, осигурени от компанията на румънския индустриалец и почетен гражданин на Свищов Йоан Никулае, в партньорство с фирмата концесионер на свищовското пристанище.
Всички документи за осъществяване на фериботната линия вече са набавени.
Организирано е изпълнението на специфичните дейности и за наличието на тези документи са уведомени съответните институции, в това число и Граничен контрол.
Към момента фериботът Зимнич - Свищов се обслужва от петчленен екипаж от Румъния, като се предвижда вбъдеще в екипажа да бъдат включени и българи.
Площта на платформата е 600 квадратни метра, като капацитетът за пътници е 250 души, а за автомобили предстои да бъде уточнен. На уточняване подлежи и часовият график за фериботната линия. Таксите засега са 1 евро за ползване на терминала, 3 евро за автомобил и по 2 евро за пътник, a по 70 евро такса ще се заплаща за камионите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка