Единодушно съветниците подкрепиха Консорциум Летище Пловдив

Pan.bg 15 май 2017 | 17:39 views (4014) commentaries(0)
img http://podtepeto.com


ТИЗ и ПИМК участват съвместно в конкурса за концесия на аеропорта

Кметът объркал сроковете и задържал предложението на бизнеса, заради него то се гласува на извънредна сесия


С пълно единодушие присъстващите на днешната извънредна сесия общински съветници подкрепиха намерението на „Консорциум Летище Пловдив” да участва в конкурса за концесия на аеропорта край Крумово. Всички 48 съветници гласуваха „за“, няма „въздържал се“, нито „против“.

Припомняме, че извънредното заседание бе свикано по спешност в петък след обяд, след постъпило искане от двете дружества да се подкрепи ДЗЗД Консорциум „Летище Пловдив“, създаден в началото на март от две частни фирми - Тракия икономическа зона и ПИМК, с цел концесия на летище Пловдив за срок от 35 години. Срокът за подаване на документи в конкурса, обявен от Министерството на транспорта.

На сесията присъства инж. Пламен Панчев, директор на Икономическа зона Тракия, който благодари на съветниците и каза, че подкрепата на община Пловдив е изключително важна за развитието на летището.

Общинският съветник от Патриотичния Фронт Слави Георгиев попита кмета, по чието искане бе свикана извънредната сесия, „защо предложението на Икономическа зона Тракия и ПИМК не е било обсъдено по-рано“, след като консорциумът е регистриран още в началото на месец март. „Мислех, че офертите за концесията се отварят на 27 май. Грешката е моя”, призна Тотев.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка