Най-голямата строителна компания в Китай проявява интерес към концесията на летището в Пловдив

Pan.bg 09 юни 2016 | 11:28 views (5198) commentaries(0)
img
БЛИЦ

Менда Стоянова подчерта, че тази евентуална сделка предлага много атрактивни възможности пред бъдещия инвеститор

Най-голямата строителна компания в Китай "Чайна канстръкшън" проявява сериозен инвеститорски интерес към отдаването на концесия на летището в Пловдив. Аеропортът може да бъде превърнат в модерен карго терминал по световен стандарт и да се превърне в основен логистичен център в Югоизточна Европа. Това стана ясно по време на среща между делегация на ПП ГЕРБ, водена от зам.-председателя на партията и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Делегацията е на работно посещение в Китай.

По време на срещата представителите на "Чайна канстръкшън" обявиха, че още следващата седмица ще посетят България и спешно ще се запознаят на място както с обявената процедура по концесията, така и с технически характеристики на летището в Пловдив.

Народният представител от ГЕРБ - Пловдив Менда Стоянова подчерта, че концесията предлага много атрактивни възможности пред бъдещия инвеститор, защото летището в Пловдив се намира на стратегическо място както в България, така и на пътя между Азия и Европа. "Покрай самото летище минава автомагистрала "Тракия", а само на километри от летището АМ "Тракия" се свързва с АМ "Марица", която стига до границата с Турция.

Само на 60 километра от Пловдив е Хасково -двете области заедно формират изключително привлекателната за инвеститори икономическа зона "Тракия", допълни Стоянова.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка