Ще честваме 65 години от края на Втората световна война, сформиран е Организационен комитет

Pan.bg 27 мар 2010 | 19:15 views (3369) commentaries(0)
img Спирдон Спирдонов
Организационен комитет за подготовката на тържествата бе сформиран днес на заседанието под ръководството на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Георги Първанов. За негов председател бе избран професор Георги Марков, директор на Института по история при БАН. Заместник-председатели са генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов, д-р Тодор Анастасов и Светлана Шаренкова, а секретари - полковниците от резерва Марин Калонкин и Димитър Зафиров.
Обсъдени бяха идеите за отбелязване на приноса на България и нейната армия в победата над хитлерофашизма. В комитета са включени представители на военно-патриотични съюзи, на историческата наука, на НИМ и НВИМ, на медиите и различни институции. Заместник-министърът на отбраната Валентин Радев и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов информираха за възможностите на МО и Българската армия в осигуряването на проявите.
Предстои Организационният комитет да разработи план за действие и писмено да информира за своите намерения Народното събрание, Министерския съвет, кметовете, различни ведомства, институции и организации. Той ще работи в сградата на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в столицата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка