В НВУ са готови резултатите от изпитите по история и география

Pan.bg 24 юли 2009 | 18:08 views (8341) commentaries(1)
img Източник: Светослав Стефанов

На интернет-страницата на НВУ “В. Левски” могат да се проверят резултатите от проведените на 17 и 18 юли приемни изпити по история на България и по география.
На изпита по история на България във военния университет се явиха общо 66 кандидати за студенти, като 35 от тях са издържали изпита. Много добрите и отлични оценки са 14 %, оценка добър са получили 18 от явилите се и 21 % от кандидатите са оценени със среден.
Изпита по география в НВУ “В. Левски”, на който се явиха 144 кандидат-студенти, са издържали 84 души. 14 % от кандидатите са получили много добри и отлични оценки. Добрите оценки също са 14 %, а 30 % от изпитните работи са получили средна оценка.
С оценките от конкурсните изпити по история и география или оценките от двата предмета от държавен зрелостен изпит в НВУ може да се кандидатства за гражданските специалности “Национална и регионална сигурност”, “Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи”, “Административна и информационна сигурност” и “Стопанска логистика”.

До края на юли в НВУ по график ще завършат изпитите по физическа подготовка, проверките на психичната пригодност и здравословното състояние с кандидатите за курсанти.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  сенай 29 май 2012, 13:48
   
  0
   
  0

  thx :)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка