ВВМУ <Н. Й. Вапцаров>: Честваха 60 години на катедра <Корабоводене>

Pan.bg 30 окт 2009 | 11:46 views (6369) commentaries(0)
img Доц. д-р Иван Йотов

На 29 октомври 2009 г. във ВВМУ <Н. Й. Вапцаров> се проведе тържествено събрание по случай 90-годишнината на специалност <Корабоводене> и 60 години от основаването на катедра <Корабоводене> в Морското училище. Събранието беше заключителното мероприятие от седмицата на отворени врати на катедра <Корабоводене>, през която бяха показани възможностите на катедрата за обучение, следдипломна квалификация и повишяване на професионалната подготовка на различни специалисти от ВМС и морския бизнес.
Събранието се проведе в Планетариума на ВВМУ. Историята на специалността <Корабоводене> и катедра <Корабоводене> бяха представени в доклада на ръководителя на катедрата доц. д-р Юри Дачев и в презентацията на доц. д-р Георги Вълчев. На събранието присъстваха ветерани на катера <Корабоводене>, преподаватели, курсанти и студенти от Морското училище и гости от морския бизнес и морската администрация.
Присъстваха областният управител на Варна Данчо Симеонов и председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов, завършили ВВМУ по специалност <Корабоводене>.
Приветствие към личния състав на катедра <Корабоводене> и присъстващите на събранието поднесе началникът на ВВМУ <Н. Й. Вапцаров> капитан I ранг Димитър Ангелов. Той подчерта важната роля на катедрата в подготовката на на офицерски кадри за ВМС и гражданското корабоплаване. Председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов пожела на състава на катедрата и на ВВМУ да пазят и развиват традициите в подготовката на корабоводителски кадри за ВМС и гражданското корабоплаване. Той връчи на риководителя на катедра <Корабоводене> почетния знак на Община Варна. Прочетена беше заповед на началника на ВВМУ за награждаване на преподаватели от катедра <Корабоводене> и на курсанти и студенти от специалност <Корабоводене>.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка