Във ВА „Г. С. Раковски” се провежда семинар по въпросите на дистанционното обучение във военнообразователната система

Pan.bg 29 окт 2009 | 12:13 views (6374) commentaries(0)
img БА
Във Военна академия “Г. С. Раковски” на 28 и 29 октомври се проведе семинар по въпросите на дистанционното обучение във военнообразователната система. Целта на мероприятието бе да се запознаят участниците с най-добрите практики с оглед оптималното използване на технологиите за провеждане на дистанционно обучение. Организатор на семинара е Групата за дистанционно обучение към Консорциума на военните академии и институтите за изследване на сигурността , чийто съпредседател е госпожа Грета Керемедчиева – директор на департамент “Езиково обучение” във Военната академия.
image
В семинара взеха участие г-н Джозеф Камачо - председател на Групата към НАТО за индивидуално обучение и образование и програмен мениджър на програмата за дистанционно обучение към Командването на Въоръжените сили на САЩ, г-н Пол Йезукиевич – от Офиса на секретаря по отбраната на САЩ, д-р Гокай Сурсал – ръководител на програмата за дистанционно обучение към Съвместното командване по трансформацията и г-н Ион Роченау – директор на Центъра за дистанционно обучение към Националния военен университет в Румъния. Гостите запознаха участниците с приложението на дистанционната форма на обучение в Департамента по отбрана и във Въоръжените сили на САЩ, програмата за дистанционно обучение в НАТО и развитието на системата за дистанционно обучение в НВУ на Румъния.
Беше направена демонстрация на използваните платформи за обучение и курсовете за тях. От българска страна гостите бяха запознати с приложението на дистанционната форма на обучение във Военна академия “Г. С. Раковски”, Националния военен университет “Васил Левски” и ВВМУ “Никола Вапцаров”.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка