64 випускници на НВУ с първо офицерско звание

Pan.bg 30 юли 2011 | 09:34 views (9085) commentaries(2)
img Ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на випускниците на Националния военен университет "Васил Левски" ще започне от 10,00 ч. на ритуалния плац.
Това е 133-ят по ред випуск новопроизведени офицери от създаването на първото военно училище след Освобождението на България.
През тази учебна година завършват 64 випускници, обучавани по 4 военни специалности - "Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътни войски", "Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване", "Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи" и "Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили". Присвоява им се първо офицерско звание "лейтенант" и получават образователно-квалификационна степен "бакалавър" по военна и гражданска специалност.
Един от випускниците е македонски гражданин. Той завършва специалността "Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили". 11 са випускниците-лейтенанти, които завършват с успех над отличен 5.50 (от целия курс на обучение и от държавните изпити).
image
Първенец на Випуск-2011 е лейт. Цветан Евтимов - специалност "Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи" със специализация „Военни комуникационни и информационни системи". Той завършва обучението си със среден успех от курса на обучение Отличен 6.00 и от държавните изпити Отличен 6.00.

Първенец на специалностите "Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътни войски" е лейтенант Веселин Генов, на "Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване" е лейтенант Стоян Янков, на "Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи" е лейтенант Петя Желева и на "Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили" е лейтенант Аксиния Велинова.
Курсантите-жени, завършващи университета са 10.
image
Общият успех от държавните изпити на випуска е Отличен 5.52. Пет са класните отделения, постигнали отличен успех на държавните изпити, като класното отделение на специализацията „Тилови войски и горивосмазочни материали" е постигнало успех Отличен 5.91.
Първенецът на Випуск-2011 на НВУ ще бъде награден със заповед на министъра на отбраната с офицерски кортик, а първенците на специалности ще получат бинокли. Грамоти ще бъдат връчени на 6 от лейтенантите с диплом с отличие.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  hatianina 05 ное 2012, 18:56
   
  0
   
  0

  Преди бяхме кашици , сапьори , автомобилисти ,танкисти , граничари !!! - сега са май - извънземни !!! хаах ако трябваше да съм в БГ Армия да съм подполковник .... само , че не съм в тая загниваща структура - а бях на времето " Надъхан " да служа в 100 000 хил. армия ! ....................................... В сегашната порнография си " играйте на войници " - ВИЕ !!!

 2. #2
  Унугундур 22 сеп 2017, 11:38
   
  0
   
  0

  Очевадна е релацията до 1989г – випуски от 1200 , 2017г. – 64 млади офицери. Това показва , че армията ще бъде сведена до два три полка от преди 1989г. Да пожелаем на младите офицери успех във военното призвание и да помнят , че Армия (както и народ) се води със знаме , а не с кокъл.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка