ВВВУ "Георги Бенковски” с онлайн приемни изпити на курсанти и студенти

Pan.bg 27 апр 2020 | 23:51 views (2266) commentaries(0)
img kanal3.bg
Издържалите ще се явят на задължителните изпити по физическа подготовка и медицински преглед след извънредното положение
С цел облекчаване условията за прием на курсанти и студенти екип от Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски” подготви платформа за онлайн провеждане на изпитите. При започване на изпита се блокират други приложения, за да се гарантира самостоятелната работа на кандидата.
Системата автоматично проверява, оценява и класира кандидатите по резултатите към момента. Изпитът се наблюдава и записва.
Кандидат-курсанти и студенти от цялата страна, които, поради наложената карантина, не можаха да се явят на изпит през март, направиха това онлайн на 25 и 26 април. Те работиха по общообразователния тест и теста по английски език в реална онлайн среда.
През седмицата ще се проведе тест и интервю за оценка психологическата пригодност на кандидат-курсантите.

Кандидатите за обучение по шест авиационни военни специализации за курсанти и по четири инженерни специалности за студенти могат да заявят желанието си онлайн на сайта на ВВВУ "Георги Бенковски“. Попълването на документите отнема само 20 минути.
В условията на извънредно положение и карантина срокът за предварителния прием е удължен до 29 май 2020 г. Кандидатите, преминали през първите изпитни тестове, ще се явят на задължителните изпити по физическа подготовка и медицински прегледи след отмяната на противоепидемичните забрани.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка