Възможно е монголски военнослужещи да се обучават в български военни училища

Pan.bg 14 май 2015 | 12:27 views (6004) commentaries(8)
img полк. Валентин Цветанов (р)
Както съобщи официалният сайт на МО, по време на сегашната далекоизточна визита на президента Росен Плевнелиев, българския министър на отбраната е разговарял с монголския си колега Церендаш Цолмон, относно възможностите монголски военнослужещи да се обучават в български висши военни училища.
„Съгласно предварителните ни договорки, предложихме възможности техни военнослужещи да се обучават в наши висши военни училища, включително Военна академия и Военномедицинска академия. Бихме могли да окажем помощ на военнослужещи и лекари“, е заявил министър Николай Ненчев.
Освен това предстои подписването и на меморандум за сътрудничество в областта на отбраната с Република Корея. По думите на министър Ненчев – меморандумът не обвързва НАТО, а се отнася единствено до взаимоотношенията между България и Република Корея по отношение на отбранителна политика и политика за сигурност; военната подготовка и образование; борбата с тероризма и пиратството; хуманитарните и мироопазващи мисии и други области от взаимен интерес.
Бел. ред.: Като обучавал се в чуждестранна военна академия, заедно с монголски и корейски военнослужещи, препубликувалият информацията може само да приветства бъдещо обучение у нас на колеги от чужди държави! На снимката, която е личен архив, има и монголски офицер!
image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Армимен 14 май 2015, 13:12
   
  6
   
  0

  Една новина, която е безкрайно ценна за държавата ни. На фона на напълно разпадналата се система за отбрана на България, обучението на монголски военнослужещи у нас безспорно ще реши всички проблеми на отбраната, че ще и допринесе за построяването на поне още 200 км магистрали от Бойко Борисов, който лично ще слага асфалта донесен в куфарите от монголците. Далновидна и добра държавническа инициатива от нашите управляващи. Предлагам следващото посещение да бъда в Папуа-Нова Гвинея, от където държавниците да почерпят челен опит в това, как тази страна има по-висока минимална заплата от члена на Европейския съюз България.

 2. #2
  емигрант 14 май 2015, 14:44
   
  5
   
  0

  Аз пък предлагам МО, супола Митов и пудела прецедент да бъдат интернирани в Монголия.

 3. #3
  Momo 14 май 2015, 15:53
   
  4
   
  0

  Монголия е страна с 3 000 000 население и под $6000 БВП на калпак. Какво изобщо търсят нашите в тази страна?
  Може да е голяма като територия, но са предимно хълмове, пустини и пасища с почти нулева икономика.

 4. #4
  боли мъ военната патка 14 май 2015, 17:35
   
  4
   
  0

  Абсолютни миризливи цървули!Оранжерии и монголски кадети. Следващия път да договорят стаж в България на сомалийски боклуджии.

 5. #5
  чъргубъйля Мостичъ 14 май 2015, 17:48
   
  3
   
  0

  Ми да пращат барем една орда батори, че да ги учат как се върти сабля (без кон) наш'те зорлем спешени "багатури". Наш'то знаме е било конска опашка и техното - тоже. Ненчав да не вземе да заплоди някоя монголска кобилка по погрешка, че стават такива работи по командировките и разните му международни мандахерцания за трошене на народна пара...

 6. #6
  бай Счетоводител 14 май 2015, 18:21
   
  0
   
  1

  Всеки университет се бори за повече питомци. Учейки в нашия военен университет първо ще докарат приходи. Второ по-голямото количество курсанти ще доведе и до повишаване качеството на обучение.
  Въобще, по принцип няма лошо.

 7. #7
  не може да бъде 14 май 2015, 19:20
   
  2
   
  0

  стига и еФтин популизъм и набиране на точки. на какво ще ги научим монголците, като армията им е по руски образец и въоръжение, а ние сме в НАТО? Ненчев, Ненчев твоята е е а дано, ама надали... Изобщо какво правиш в Монголия. Сигурно обменяш опит в животновъдството, ама ти си министър на отбраната...

 8. #8
  браво 15 май 2015, 18:21
   
  0
   
  0

  Ето че си намерихме мотивирани и платежоспособни военни студенти. А пък и кой ако не агент Славов може да ги научи как да доносничат, за да се издигат в службата на монголската армия.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка