Рекорд във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”: Приети бяха над 500 нови обучаеми

Pan.bg 08 сеп 2009 | 10:56 views (8383) commentaries(0)
img Източник: Светла Тухчиева, в."Българска армия"


Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” – Варна, приключи успешно кандидатстудентската програма и финализира кампанията за учебната 2009/2010 година. Държавната поръчка за 350 студенти - бакалавърска степен редовно обучение и за 105 студенти задочно обучение бе изпълнена към 15 август т.г.

image

снимка - Д.Койчев, сп."Клуб ОКЕАН"

В края на същия месец приключи и записването на кандидатите, които са постигнали равни балове. Нито една от специалностите не е останала с непопълнени бройки. Интересен момент от тазгодишната кандидатстудентска кампания представлява пораждащата се тенденция на засилен интерес към образованието, което предлага Морското училище във Варна, споделиха от учебния отдел на флотската алма матер.
Организацията по приема и предварителното популяризиране на специалностите, както и възможностите за бъдещата реализация на възпитаниците на българската морска академия, дадоха резултат. През септември е кампанията за обучението на магистри за 30 души по държавна поръчка, като вече има повече от 60 запитвания над обявената бройка. Между 500 и 550 нови обучаеми ще има тази година във ВВМУ, което представлява рекорд в досегашната история на учебното заведение, каза за вестника проф. д.в.н. Боян Медникаров, зам.-началник на Морското училище по учебната и научна част. Официалното откриване на академичната година във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” е на 14 септември.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка