Пет момчета и две момичета завършват за военни пилоти.

Pan.bg 28 апр 2010 | 16:05 views (7302) commentaries(0)
img Първенец на випуска е старши сержант Мария Павлова

Спирдон Спирдонов

Тържественият ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите от „Випуск 2010” на Факултет „Авиационен” към НВУ „Васил Левски” ще се проведе в петък във войсковиа район в Долна Митрополия. Това съобщи за в. „Българска армия”” Ирена Ангелова, старши експерт за връзки с обществеността на ВВВУБ „Георги Бенковски”.
По време на обучението випускниците получиха теоретичната си подготовка във Факултет „Авиационен”, а летателния стаж на старши сержант Янчо Христов, старши сержант Владимир Петков, старши сержант Александър Стайков, старши сержант Мариян Маринчев и старши сержант Йордан Димитров премина във ВВУБ „Георги Бенковски” гр. Долна Митрополия, се посочва в съобщението. Това е първият випуск, който е обучаван изцяло на самолет Пилатус РС -9М. Летателният стаж на старши сержант Мария Павлова и старши сержант Елица Мелемова се е провел в авиобаза „Крумово”. Първенец на випуска е старши сержант Мария Павлова.

На церемонията се очаква да присъстват началникът на ВВС генерал – майор Константин Попов, представители на управлението на НВУ „Васил Левски”, Факултет „Авиационен”, Командването и инструкторския състав на ВВУБ „Георги Бенковски”.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка