Курсанти се справиха без проблеми с държавния изпит по летателна подготовка, завършват с 55 часа нальот

Pan.bg 27 мар 2010 | 19:07 views (6997) commentaries(0)
img Спирдон Спирдонов

Държавен изпит с курсантите летци от Випуск – 2010 на НВУ „Васил Левски” се проведе във ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, съобщи за в. „Българска армия” Ирена Ангелова, старши експерт по връзки с обществеността на базата. Четиримесечният летателен стаж на бъдещите офицери е бил в Ескадрилата за подготовка и сертифициране към ВВУБ “Георги Бенковски” с командир майор Пламен Попов. Държавният изпит е последния етап от летателната подготовка на курсантите старши сержанти Янчо Христов, Владимир Петров, Александър Стайков, Мариян Маринчев и Йордан Димитров. По време на обучението в университета те са преминали три стажа. Тези курсанти са първият випуск,, който е обучаван изцяло на самолет РС-9М.
Курсантите завършват с нальот 55 часа и са достигнали уровен на подготовката до техника на пилотиране в зона прост пилотаж на средна височина, самолетоводене и полет по кръга. Уменията, които обучаемите демонстрираха и отличните оценки, които получиха доказват високото ниво на тяхната теоретическа и практическа подготовка - резултат на високия професионализъм и всеотдаен труд на техните инструктори капитан Пламен Иванов и капитан Боян Григоров, се отбелязва в съобщението.
Според мен изпита премина отлично, казва след полета старши сержант курсант Анчо Христов. Изпълних, уточнява той, задачите – зона прост пилотаж, след което последва маршрут и полет по кръга. И продължава с впечатленията си: „Мисля че се представих добре. По време на изпита бях спокоен и уверен. Летях заедно с командира на базата полковник Анатолий Кръстев и това ме мотивира допълнително да дам всичко от себе си.”
Мнението на председателя на изпитната комисия полковник Марин Начев, помощник-началник на Щаба по подготовката на ВВС съвпаднало с положителните отзиви на командно – преподавателския и инструкторския състав. Общо е било становището, че изпитът е преминал при добра организация и е налице висока мотивация и желание за отлично представяне. Курсантите – випускници са били поздравени от командира на ВВУБ „Георги Бенковски” полковник Анатолий Кръстев за проявеното старание и постигнатите високи резултати.

След успешното завършване на изпита по летателна подготовка на курсантите – летци от Випуск - 2010 предстои полагането и на останалите държавни изпити, предвидени в учебната програма. Повечето от тях са записали магистратура и ще продължат обучението си.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка