Запазва се интересът към обучението в НВУ “В. Левски”

Pan.bg 19 мар 2010 | 10:22 views (7008) commentaries(1)
img Светослав Стефанов

В Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново днес започна двудневната “Кандидатстудентска борса 2010”. В нея участват общо 26 университета и колежи от цялата страна. Изложението се организира от Сдружение „Кандидатстудентска борса” със съдействието на Община Велико Търново и Националния военен университет „Васил Левски”.
Борсата бе открита от Иван Станев, член на Сдружение „Кандидатстудентска борса”, а с приветствия към участниците и бъдещи кандидат студентите се обърнаха зам.-началникът на НВУ “В. Левски” полковник доц. д-р инж. Георги Камарашев и Иван Димитров, началник на отдел “Култура” в Община В. Търново.
И на тази борса традиционен бе интересът към военните и граждански специалности в НВУ “В. Левски”. Националният военен университет бе представен със свой щанд и двама курсанти, които разясняваха процедурата по приема и предоставяха на интересуващите се справочници, рекламни брошури и дипляни, сборници с примерни задачи за изпита по математика и др. Кандидатите за курсанти и студенти получаваха и подробна информация за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване, за приемните конкурсни изпити, за предварителните и редовните изпити, за признаването на оценките от матурите, битовото устройване и т.н. Според майор Иванка Георгиева, офицер за връзки с обществеността на НВУ въпреки кризата се очаква запазване на броя на кандидат-курсантите през тази година. В последните 2-3 години отчитаме и засилен интерес към гражданските специалности и магистърските програми във военния университет, подчерта тя. За учебната 2010-2011 г. в трите факултета на НВУ ще има прием на общо 79 курсанти в 12 военни специализации. Военният университет ще осъществи прием и на 511 студенти по 11 граждански специалности, от които 253 в редовно обучение и 258 задочници.
В кандидатстудентската борса във Велико Търново участва и ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”, което бе представено от майор Ивайло Александров. Щандът на военноморското училище също предизвика интерес, тъй като това е първото участие на вуза на кандидатстудентското изложение в старата столица.

Велико Търново е предпоследният град, в който кандидатстудентската борса гостува. На 22 и 23 март българските вузове ще се представят и на изложението в Стара Загора.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  марин 30 юни 2010, 15:14
   
  0
   
  0

  Най-хубавите специалности в НВУ 'Васил Левски' са 'Административна и информационна сигурност',Стопанска логистика и ЗНБАК.'Административна и информационна сигурност' е супер,преподавателите са много точни и разбрани хора,ако някои се колебае какво да пише тва е специалността..няма да съжалявате

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка