Otbrana.com: Още един достоен офицер напусна редовете на Българската армия

Pan.bg 10 юли 2024 | 17:01 views (947) commentaries(0)
img Otbrana.com

Старши оперативният дежурен в Център "Текущи операции" на Авиационен оперативен център във в.ф. 44510-София подполковник Христо Брънков напусна вчера редовете на БА, поради навършване на пределна възраст, съобщават от ВВС.

Подполковник Христо Брънков завършва ВHВАУ „Г. Димитров“ - гр. Шумен, с военна специалност „Зенитна артилерия“, през 1994 г. и ВА „Г.C.Pаковски“ – „Организация и управление на ОТФ от ВВС“ през 2005г.

Участвал е в изграждането и функционирането на системата за ПВО на страната и системата за командване и управление на Военновъздушните сили. Има участие в редица национални и международни учения, като в тях е предавал опита си на редица по-млади офицери.

За проявени личностни качества, трудолюбие и професионализъм, постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения в редовете на Българската армия е награждаван с нагръден знак „За вярна служба под знамената - IV степен“, от министър на отбраната, предметна награда, от командващия на Военновъздушните сили и грамоти, от командир на база/бригада.

Командирът на военно формирование 44510 полковник Юрий Луканов благодари на подполковник Брънков за безупречната му служба и изказа задоволство от работата му при изпълнение на функционалните задължения. Пожела му здраве, енергия и оптимизъм за също толкова успешна реализация във всяка следваща житейска страница, а на неговите колеги и подчинени пожела да следват примера му.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка