Boeing ще придобие „своята“ част от Spirit AeroSystems

Pan.bg 09 юли 2024 | 10:49 views (382) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com
На снимката - производство на фюзелажи на Boeing 737 MAX

На 1 юли 2024 г. Boeing обяви, че е сключила окончателно споразумение за придобиване на Spirit AeroSystems. Сливането е транзакция с всички акции на капиталова стойност от приблизително 4,7 милиарда долара, или 37,25 долара на акция. Общата стойност на сделката е приблизително 8,3 милиарда долара, включително последния отчетен нетен дълг на Spirit.


Всяка акция от обикновените акции на Spirit ще бъде обменена за определен брой акции от обикновените акции на Boeing, равен на съотношение на обмен между 0,18 и 0,25, изчислено като 37,25 долара, разделено на среднопретеглената по обем цена на акциите на Boeing за периода от 15 търговски дни приключваща на втория търговски ден преди затварянето (при долна граница от 149,00 долара на акция и таван от 206,94 долара на акция). Акционерите на Spirit ще получат 0,25 акции на Boeing за всяка от техните акции на Spirit, ако средната цена, претеглена спрямо обема, е равна или под $149,00, и 0,18 акции на Boeing за всяка от техните акции в Spirit, ако средната цена, претеглена спрямо обема, е равна или над 206,94 долара.

„Ние вярваме, че тази сделка е в най-добрия интерес на авиационната общественост, нашите клиенти на авиокомпанията, служителите на Spirit и Boeing, нашите акционери и страната като цяло. Чрез повторното интегриране на Spirit можем напълно да приведем в съответствие нашите търговски производствени системи, включително нашите системи за управление на безопасността и качеството, и нашата работна сила към същите приоритети, стимули и резултати – съсредоточени върху безопасността и качеството“ заяви президентът и главен изпълнителен директор на Boeing Дейв Калхун.

Придобиването на Spirit от Boeing ще включва по същество всички търговски операции, свързани с Boeing, както и допълнителни търговски, отбранителни и следпродажбени операции. Като част от сделката, Boeing ще работи със Spirit, за да осигури непрекъснатост на операциите в подкрепа на клиентите на Spirit и програмите, които придобива, включително работа с МО на САЩ и клиентите на Spirit defense по отношение на мисии за отбрана и сигурност.

„Гордеем се с ролята, която Boeing играе в подкрепата на нашите мъже и жени в униформи и сме ангажирани да осигурим приемственост на отбранителните програми на Spirit“ допълни Калхун.

Airbus SE и Spirit също сключиха обвързващо споразумение, съгласно което Airbus ще придобие, при условие че страните са сключили окончателни споразумения и са получили всички необходими регулаторни одобрения, определени търговски работни пакети, които Spirit изпълнява за Airbus едновременно със закриването на Boeing- Spirit сливане.
Освен това Spirit предлага да продаде някои от своите операции, включително тези операции извън Airbus, в Белфаст (Северна Ирландия), Престуик (Шотландия) и Субанг (Малайзия). Очаква се транзакцията да приключи в средата на 2025 г. и зависи от продажбата на операциите на Spirit, свързани с определени търговски пакети на Airbus, и удовлетворяването на обичайните условия за затваряне, включително регулаторни одобрения и одобрения от акционерите на Spirit.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка