ГАЛЕРИЯ - ОТЗВУК ОТ ШАБЛА 2024 С ПРЕКРАСНИ КАДРИ!

Pan.bg 24 юни 2024 | 10:05 views (6029) commentaries(0)
img
pan.bg

Предоставяме ви кадрите на Цалко Цалков от редиците на БА и го поздравяваме за страхотното фотооко.
Припомняме че на 12 юни на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“ се проведоха демонстрации на бойни стрелби, които са част от учението на НАТО „Ramstein Legacy - 2024“.
„Ramstein Legacy - 2024“ е едно от най-големите съюзни учения за годината. То е фокусирано върху отработването на елементи по организирането и управлението на противовъздушната отбрана на югоизточния фланг на Алианса в национален и в съюзен формат.
Една от основните цели на учението беше да се отработят едновременни и координирани съвместни действия на активните средства за ПВО, разположени на значително отдалечение, при осигурено командване и управление в изцяло защитена комуникационна среда.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Нашите формирования за наземно базирано ПВО от състава на ВВС и Сухопътни войски тренираха съвместно със свои колеги от Италия и Словения, а бойни самолети от Българските и Гръцките ВВС симулираха въздушни заплахи.
Бяха отработени задачи по прикриване на войски и обекти от критичната инфраструктура като се синхронизираха действията на средства за ПВО с различен радиус на действие и от различни държави.
На зенитния полигон на ВВС „Шабла“ днес летателни екипажи от българските ВВС изпълниха полети над море с отстрели и бойни стрелби по въздушни и морски цели със самолети-изтребители МиГ-29, щурмови самолети Су-25 и вертолет Ми-24. Бойният разчет на ЗРК SA-3 “GOA” успешно порази използваните в качеството на въздушна цел радио-управляеми мишени, разработени от екип на ВА „Раковски“. Стрелците-зенитчици от Сухопътни войски също се справиха отлично със своите задачи. Те не пропуснаха нито една от спуснатите за тях парашутни мишени.
Общ ръководител на бойните стрелби през тази година е заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Димитър Георгиев, който даде своята оценка непосредствено след стрелбите: „ОТЛИЧНИ СТРЕЛБИ!“. Бригаден генерал Георгиев сърдечно благодари на личния състав, за положения труд и усилия, за постигане на тези успешни резултати.
Командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, даде своя отзив и пред средствата за масова комуникация:
„Аз съм изключително доволен от това, което показаха нашите колеги! Хората се раздават изцяло, без остатък. Много съм благодарен на целия личен състав за усилията, които полагат, за това, което показаха днес.“
На полигон „Шабла“ за наблюдение на стрелбите присъства и президента на Република България и върховен главнокомандващ на въоръжените сили – Румен Радев.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ - ОТЗВУК ОТ ШАБЛА 2024 С ПРЕКРАСНИ КАДРИ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/13 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка