МВР на Германия поръча 44 хеликоптера H225 за Федералната полиция

Pan.bg 12 юни 2024 | 15:57 views (410) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 6 юни 2024 г. Министерството на вътрешните работи на Германия поръча до 44 хеликоптера H225 за своята Федерална полиция.

Рекордната поръчка за модела H225 включва 38 твърди поръчки с опции за още 6 хеликоптера. Неговият полезен товар, обхват и усъвършенствани системи го правят универсален вертолет, способен да изпълнява голям набор от мисии за правоприлагане и вътрешна сигурност, вариращи от транспортиране на специални сили до гасене на пожари и помощ при бедствия. Доставките са планирани да започнат през 2029 г.

„Бих искал да благодаря на Германия за продължаващото и подновено доверие в нашите хеликоптери и по-специално в нашето семейство H225. Гордеем се, че нашият H225 ще допринесе за сигурността на Германия и ще помогне на нейните граждани в нужда. Bundespolizei може да очаква модерен хеликоптер благодарение на непрекъснатите подобрения, които направихме в нашия H225 през последните години. Той ще остане един от най-модерните хеликоптери, предлагани на пазара през идните десетилетия“ заяви Бруно Евен, главен изпълнителен директор на Airbus Helicopters.

H225 ще замени моделите H155 и AS332, които са в експлоатация с германската федерална полиция повече от 20 години. Поръчката на H225 ще осигури безпроблемен преход за пилотите и персонала по поддръжката. Договорът включва още средства за обучение и пакети с резервни части.

Новата и мощна система за планиране на мисиите и за комуникация гарантира подобрена ситуационна осведоменост и гладко предаване на данни между полицейските сили. Освен това вертолетът има подобрена главна скоростна кутия и разширена система за наблюдение на работата и състоянието на отделните системи, което повишава безопасността и помага за спестяване на разходи.

С максимално тегло при излитане от 11 160 kg, H225 предлага увеличен обхват от повече от 832 km (1107 km с външни резервоари за гориво) и несравним външен полезен товар от 4750 kg, което е от съществено значение за мисии като помощ при бедствия и гасене на пожари. Амбицията на Airbus Helicopters е хеликоптерът да може да лети със 100% устойчиво авиационно гориво до 2030 г., което вече бе демонстрирано на авиоизложението ILA Berlin 2022.

Германската Bundespolizei експлоатира 94 хеликоптера Airbus, вариращи от еднодвигателния H120, използван за обучение на пилоти, до повече от 40 двудвигателни хеликоптера от семейството H135 за няколко мисии, включително спешни медицински услуги от името на Федералната служба за гражданска защита и помощ при бедствия ( Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe), както и вертолети от моделното семейство Super Puma, от което H225 е най-новия вариант. Партньорството започва през 1962 г., когато Bundespolizei (по това време Bundesgrenzschutz) започва експлоатацията на вертолети Alouette II, произведен от компанията Aérospatiale - предшественик на Airbus.

Предлагайки най-добрия в индустрията обхват, скорост, полезен товар и надеждност в 11-тонната двудвигателна категория, H225 е най-новият член на семейството Super Puma на Airbus Helicopters, който е натрупал повече от 6 млн. летателни часа при всякакви метеорологични условия в целия свят. Оборудван с най-съвременни електронни инструменти и прочута прецизност на автопилота, H225 предлага изключителна издръжливост и висока крейсерска скорост и може да бъде оборудван с различно оборудване, за да отговаря на различни мисии.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка