Русия използва Су-57 "няколко пъти", това е загуба на репутация за Руската федерация

Pan.bg 11 юни 2024 | 10:13 views (661) commentaries(0)
img
пан.бг
Русия използва Су-57 "няколко пъти", това е загуба на репутация за Руската федерация - Евлаш
Альона Мазуренко — понеделник, 10 юни 2024 г., 11:32 ч.
6860
Противникът използва няколко пъти Су-57, това е репутационна загуба за Руската федерация - Евлаш
СУ-57, СНИМКА ОТ УИКИПЕДИЯ

От ВВС съобщиха, че унищожаването на руските самолети Су-57 е мощен удар по авиопарк на Русия, но окупаторите все още разполагат с около 1500 самолета.

Източник: Говорителят на командването на ВВС Иля Евлаш в ефира на телемарафона

Пряка реч: „За целия период на пълномащабното нахлуване противникът използва самолета (Су-57 – бел. ред.) няколко пъти. Най-често го виждахме на доста сериозно разстояние от линията на съприкосновение и видяхме няколко пъти, когато използва своите управляеми въздушни ракети.

За системното прилагане, за подхода в близост до линията на държавната граница или директно до линията на съприкосновение обаче нямаше нужда да говорим. Руснаците, осъзнавайки, че този самолет струва милиарди долари, не искаха да го използват и да го изложат на опасност“.

Подробности: Йевлаш каза, че самолетът Су-57 е бил фиксиран близо до границата с Украйна, но руснаците се страхували да го допуснат по-близо, защото загубата на такъв самолет е „загуба на имидж и репутация“.

В същото време врагът го използва във водите на Черно море и близо до други граници, но не толкова често, колкото Су-34 или Су-35, този самолет не се използва.


Говорителят добави, че унищожаването на самолета Су-57 е мощен удар върху руския авиопарк.

Според Йевлаш Русия все още разполага с около 1500 самолета, които могат да изстрелват управляеми ракети от типа Х-69 и Х-59, както и управляеми авиационни бомби: „Русия има много различни самолети - до една и половина хиляди самолета които изпълняват различни бойни задачи, разбира се, унищожаването на един или два самолета също е мощно.

Праистория:

По-рано ГУР съобщи, че на 8 юни многоцелевият изтребител Су-57 на държавата-агресор е бил ударен на територията на летище Ахтубинск в Астраханската област на Руската федерация, разположено на 589 километра от бойната линия.
Су-57 е най-модерният изтребител на Москва, който може да се използва за удари с ракети Х-59 и Х-69. Няколко единици от посочените бойни самолети са на въоръжение във ВКС на Русия.
По-късно Главното разузнавателно управление съобщи, че разполага с информация, че два многоцелеви изтребителя Су-57 може да са били поразени едновременно на територията на летище Ахтубинск в Астраханската област на Руската федерация.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка