ВЕРТОЛЕТ AS 532 AL COUGAR ОТ 24-ТА АВИАЦИОННА БАЗА ИЗПЪЛНИ ЗАДАЧА ЗА ТРАНСПОРТИРАНЕ НА ПОСТРАДАЛ В РИЛА

Pan.bg 11 юни 2024 | 09:32 views (221) commentaries(0)
img
pan.bg

На 24 май, след постъпило искане от страна на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР екипаж от 24-та авиационна база изпълни специална задача с вертолет AS 532 AL Cougar за транспортиране на пострадал човек в района на Седемте рилски езера.
Военнослужещите от авиобазата реагираха незабавно и поради спешността на задачата вертолетът успя да излети в 17.09 ч. – в изключително кратък срок след получаване на необходимата информация. Екипажът поддържаше връзка с представители на Планинската спасителна служба, които бяха изнесли пострадалия мъж на подходящо място между хижа „Рилски езера“ и езерото „Бъбрека“. Благодарение на професионалната работа на ПСС, добрата комуникация с екипажа и съвместните усилия не беше загубено никакво време. Вертолетът кацна в планината на височина около 2300 м и пострадалият беше незабавно качен на борда. Последвалият полет беше извършен във високорискова и много динамична метеорологична обстановка при наличие на облаци с гръмотевична деятелност от всички страни. През цялото време валеше дъжд, което допълнително влошаваше видимостта.
Пострадалият с множество травми беше откаран за последваща медицинска намеса в МБАЛ "Свети Георги" – гр. Пловдив, където беше подготвена обособена площадка за кацане и го очакваше медицински екип. След успешното изпълнение на задачата вертолетът се завърна в 24-та авиобаза – Крумово в 18:47 ч.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка