Анелия Маринова е първият български представител в ръководството на Агенцията за авиационна безопасност на ЕС

Pan.bg 09 юни 2024 | 12:10 views (361) commentaries(0)
img Pan.bg

Директорът на „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Анелия Маринова е първият български представител, който влиза в ръководството на Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA).Тя беше избрана за заместник-председател на Управителния съвет на организацията.

Институцията гарантира безопасността и опазването на околната среда в сектора на гражданската авиация в Европа. Една от целите ѝ е осъществяване на прехода към по-екологична авиация. Управителният съвет отговаря за определянето на приоритетите на агенцията, съставянето на бюджета, осъществява надзора в лицензирането и подготвя изменения в регулаторната нормативна уредба.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„Изборът на първия български представител в най-влиятелната агенция за авиационна безопасност в Европа, е признание както за България, така и за професионализма на българската въздухоплавателна администрация“, коментира министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Той изрази убеденост, че българската страна ще допринесе за развитието на въздухоплавателния сектор в Европа, който представлява повече от една четвърт от световната авиоиндустрия.

www.mtc.government.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Анелия Маринова е първият български представител в ръководството на Агенцията за авиационна безопасност на ЕС

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка