ГАЛЕРИЯ - 12 АПРИЛ В МУЗЕЯ НА АВИАЦИЯТА-КРУМОВО

Pan.bg 13 апр 2024 | 10:07 views (1401) commentaries(0)
img
pan.bg

На 12 април (петък) Музеят на авиацията отбеляза Международния ден на авиацията и космонавтиката от 9,00 до 18,00 часа с изложба, презентация за българския принос в овладяването на космоса и образователна игра за децата.

Посетителите имаха възможността да разгледат специално подготвената изложба „Пътят към звездите“, посветена на 45-ата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов на борда на кораба „Союз-33. Изложбата представя участието на България в програмата „Интеркосмос“, в рамките на която страната ни става шестата държава, изпратила свой космонавт и третата, произвела космически храни. Чрез нея гостите на Музея на авиацията ще научат подробности за изследователската програма на полета и за възникналите проблеми, отменили планираното скачване с орбиталния комплекс „Солют-6“, и наложили предсрочното връщане на кораба на Земята.
За най-любознателните Музеят представи презентация за българския принос в областта на космическите изследвания и технологии. Тя разказва каква апаратура е летяла в Космоса, кога и защо българските учени проучват йоносферата – наелектризираният под влиянието на слънчевите лъчи слой от атмосферната обвивка на Земята, от който до голяма степен зависи животът на нашата планета, както и много интересни факти за полета на космонавта Александър Александров.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

През целия ден най-малките посетители ще се забавляват с образователна игра „Мисия Марс“, която предизвика състезателния дух на децата и ги запозна с любопитни факти за планетата Марс. Играта е създадена и дарена на Музея от „Център за неформално образование и културна дейност АЛОС“.
Програмата в празничния ден⤵
➡9,30 часа: Откриване на изложбата „Пътят към звездите“;
➡11,00 часа: Презентация „Приносът на България в овладяването на космическото пространство“;
➡15,00 часа: Презентация „Приносът на България в овладяването на космическото пространство“;
➡9,30 – 17,30 часа: Образователната игра „Мисия Марс“.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ - 12 АПРИЛ В МУЗЕЯ НА АВИАЦИЯТА-КРУМОВО

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка