F-16 за Украйна: основните трудности при обучението на пилоти

Pan.bg 12 апр 2024 | 06:22 views (1297) commentaries(0)
img
пан.бг

F-16 за Украйна: командирът на НАТО в Европа назова основните трудности при обучението на пилоти
Олег Павлюк, Станислав Погорилов — четвъртък, 11 април 2024 г., 21:51 ч.

Кристофър Каволи, снимка: Getty Images

Главнокомандващият на Обединените сили на НАТО в Европа генерал Кристофър Каволи изброи трудностите, които съществуват при обучението на украински пилоти, които се учат да управляват изтребители F-16.

Източник: Каволи на изслушванията на Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ, съобщава "Европа правда" с позоваване на "Гласът на Америка"

Подробности: Командващият силите на НАТО в Европа отбеляза, че F-16, както "всеки самолет", ще помогне на въоръжените сили. В същото време преходът от съветската авиация към модерен изтребител от четвърто поколение създава трудности за украинските пилоти.

Пряка реч: „Ние работим върху това заедно с тях, работи цяла коалиция от държави. В крайна сметка това ще бъде изключително ценно нещо за тях“, каза генералът.

Още подробности: Сред най-големите трудности при обучението на украинци на F-16 Каволи посочи владеенето на английски език.

„Ако всички ръководства, всички инструкции и всички бутони са написани на английски, трябва поне да знаете достатъчно английски, за да го направите. Между другото, това е и международният език на полетите. Така че просто трябва да имате определено ниво на владеене на езика. Това е първата стъпка", обясни той.


Друг проблем, според американския генерал, е свързан с липсата на достатъчна базова подготовка у някои украински пилоти. В този случай първо трябва да преминат такава подготовка, а след това да овладеят F-16.

Каволи посочи още, че в Украйна има недостиг на военни авиатори.

„Ограничаващият фактор по отношение на броя, който в момента обучаваме, е броя украински пилоти. Украинците внимателно са изчислили колко пилоти могат да изпратят и в същото време да поддържат подходящо ниво на бойна активност вътре в Украйна. И това е, определя действителния обем на обучението или броя на пилотите в работния конвейер“, добави командирът на силите на НАТО в Европа.

Праистория:

Според съобщения в медиите първите изтребители F-16 ще се появят в украинското небе приблизително през юни 2024 г.
Наскоро белгийското правителство одобри отпускането на 25-ия пакет за подкрепа за Украйна, който осигурява средства за поддръжка на изтребители F-16.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка