Singapore airshow 2024 - Thai Airways поръча 45 Boeing 787 Dreamliner

Pan.bg 29 фев 2024 | 12:15 views (445) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На първия ден от авиоизложението Singapore airshow 2024 Boeing и Thai Airways обявиха, че авиопревозвачът е направил поръчка за 45 широкофюзелажни самолета 787 Dreamliner. Това е отговорна стремежа на авиокомпанията да модернизира и разшири международната си широкофюзелажна мрежа и флот. Thai Airways избра варианта 787-9, за да подкрепи своята дългосрочна стратегия за обновяване и разширяване на своя флот с по-ефективни самолети, както и за откриване на нови маршрути, за да поддържа голямото търсене на въздушни пътувания в Югоизточна Азия.

„За постигане на целите на компанията и националните въглеродно неутрални цели до 2050 г., 45-те нови Boeing 787 Dreamliner-а ще бъдат оборудвани с двигатели GEnx, които са известни със своята авангардна технология и намалено въздействие върху околната среда. Освен това, ние сме уверени, че придобиването на 787 Dreamliner в крайна сметка ще бъде от полза за нашите клиенти и ще подпомогне растежа на икономиката на нашата страна “ заяви Чай Емсири, главен изпълнителен директор на Thai Airways.

Thai Airways оперира с широкофюзелажни самолети, включително Boeing 777 и 787, до близо 60 вътрешни и международни дестинации, включително Близкия изток, Азия и Европа. С повече 787-9 в техния флот, авиокомпанията ще работи по-ефективно, тъй като фамилията Dreamliner намаляват разхода на гориво и емисиите с до 25% в сравнение със самолетите, които заменя.

„Стратегическата инвестиция на Thai Airways в 787 Dreamliner се основава на нашето дългогодишно партньорство и означава ангажимента на авиокомпанията да оперира с модерен, ефективен и гъвкав флот. Поръчката ще подпомогне способността на Thai Airways да отговори на търсенето, да насърчи туризма и търговията и да създаде допълнителни възможности за този превозвач“ сподели Брад Макмълън, старши вицепрезидент на Boeing за търговски продажби и маркетинг.

Поръчката, която бе финализирана през декември 2023 г., бе посочена като неидентифицирана на уебсайта на Boeing за поръчки и доставки. Прогнозата за търговския пазар на Boeing за 2023 г. за Югоизточна Азия предвижда, че широкофюзелажният флот в региона ще се увеличи трикратно за 20 години, с нарастващо търсене на близо 800 самолета, включително пътнически самолети като фамилията 787 Dreamliner и 777X на Boeing, както и на карго самолети.

С 6 m по-дълъг от 787-8, 787-9 ще позволи на Thai Airways да лети с близо 20% повече пътници по-далеч и да надгражда маршрути, открити за първи път от 787-8. Откакто Dreamliner започна търговски полети през 2011 г., чрез семейството 787 бяха стартирани повече от 390 нови директни маршрута по целия свят.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка