Германският HEMS оператор DRF Luftrettung поръча още 10 вертолета H145

Pan.bg 29 фев 2024 | 10:46 views (433) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация от airbus.com

На 27 февруари 2024 г. германският оператор на хеликоптерни спешни медицински услуги (HEMS) DRF Luftrettung и Airbus Helicopters обявиха поръчки за до 10 хеликоптера H145 (7 твърди поръчки плюс 3 опционни).

„Мисията на DRF Luftrettung е непрекъснато да подобрява медицинските грижи за хората в нужда. С новата поръчка от 10 допълнителни вертолета H145 продължаваме да осигуряваме оптимално обслужване за нашите пациенти, като поддържаме флота от хеликоптери възможно най-модерен и гъвкав за нашите животоспасяващи мисии“ заяви д-р. Кристиан Прац, главен изпълнителен директор на DRF Luftrettung.

„Като оператор, който разгръща своя флот за спешни медицински услуги, DRF Luftrettung наистина разбира значението, което представянето на хеликоптера може да има за определяне на решаващата разлика в грижите, които пациентът получава. Затова сме много благодарни за продължаващото доверие, което оказват в нашите хеликоптери. Горди сме да видим, че през последното десетилетие H145 се превърна в гръбнака на флота на DRF Luftrettung, изпълняващ животоспасяващи мисии в Германия и Европа“ сподели Томас Хайн, ръководител на европейския регион в Airbus Helicopters.

Поръчаните хеликоптери ще бъдат обхванати от договора HCare Smart на DRF за целия флот, който осигурява цялостна поддръжка на доставки н арезервни части според налетените частове.

DRF Luftrettung е една от най-големите и опитни организации за въздушно спасяване в Европа. Организацията и нейните дъщерни дружества управляват повече от 50 хеликоптера Airbus H135 и H145 в 40 бази в Германия, Австрия, Лихтенщайн и Швейцария за спешни спасителни операции и транспортни операции за интензивно лечение. В допълнение към това, те също са разположени за специални мисии, включително операции с лебедки и дневни и нощни операции.

Новата версия на най-продавания многофункционален вертолет H145 на Airbus има нов, иновативен ротор с 5 лопатки, увеличавайки полезното натоварване на хеликоптера със 150 kg. Опростеността на новия дизайн на главния ротор без лагери улеснява операциите по поддръжка, подобрявайки стандарта за обслужване и надеждността на H145, като същевременно подобрява комфорта на полета както за пътниците, така и за екипажа.

Общо в експлоатация има повече от 1675 хеликоптера от семейството H145, които имат общо повече от 7,6 милиона летателни часа. Задвижван от 2 двигателя Safran Arriel 2E, H145 е оборудван с пълномощно цифрово управление на двигателя (FADEC) и цифрова авионика Helionix. Той включва високоефективен 4-осен автопилот, повишаващ безопасността и намаляващ натоварването на пилота. Неговият особено нисък акустичен отпечатък прави H145 най-тихия хеликоптер в своя клас, докато неговите CO2 емисии са най-ниските сред неговите конкуренти.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка