Група от Военновъздушния колеж на САЩ в Алабама посети Министерството на отбраната

Pan.bg 28 фев 2024 | 22:06 views (622) commentaries(0)
img Pan.bg

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна днес, 28 февруари, с група преподаватели и обучаеми от Колежа на ВВС на САЩ във Военновъздушна база „Максуел“, Алабама. Целта на посещението в страната ни, което ще бъде последвано от визита в Румъния, е изготвянето от екипа на военното учебно заведение на регионални изследвания на сигурността.

В рамките на срещата бяха дискутирани рисковете и предизвикателствата пред сигурността в Черноморския регион и Западните Балкани. Друга важна тема бяха приоритетите на отбранителната политика и напредъка по модернизационните проекти, както и нарастването на разходите за отбрана и мотивацията за служба в редиците на армията. Беше засегнато и разпространението на дезинформация и влиянието на фалшивите новини върху общественото мнение.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„Основните ни усилия са насочени към изпълнение на най-належащите военни изисквания в контекста на задачите по възпиране и отбрана на Източния фланг на Алианса“, каза министър Тагарев по време на разговорите. Той подчерта, че България е силно ангажирана с регионалната сигурност и страната ни разчита на стратегическото партньорство със САЩ в тази посока да продължава да се развива.

www.mod.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Група от Военновъздушния колеж на САЩ в Алабама посети Министерството на отбраната

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка