Силите за отбрана на Украйна унищожиха още един руски самолет А-50

Pan.bg 23 фев 2024 | 22:33 views (823) commentaries(0)
img
пан.бгСилите за отбрана на Украйна унищожиха още един руски самолет А-50
Валентина Романенко — петък, 23 февруари 2024 г., 20:07 ч

А-50. илюстративна снимка от Wikipedia

Силите за отбрана на Украйна свалиха руски самолет за далечно радиолокационно откриване А-50.

Източник: Командирът на ВВС Микола Олещук в Telegram, събеседник на UP в разузнаването, говорителят на GUR Андрий Юсов в коментарите на UP

Пряка реч: "А-50 с позивна "Баян" отлетя завинаги! Поздравявам окупаторите "Честит празник на защитника на отечеството!

Необходимо е да си празнувате само у дома и по такъв начин, че Баянът да не бъде счупен! Благодаря на Главно разузнавателно управление на МОУ и на всички, които осигуриха резултата!

Продължаваме да работим! Заедно до победата!"Подробности: Според източник на "Украинска правда" това е станало в района между Йейск и Краснодар.

Според информация на руската общественост жителите на село Трудова Армения в Краснодарския край са станали свидетели на падането на обхванатия от огън самолет.Руските пропагандисти коментират събитието по следния начин: „Неидентифициран самолет падна в района на Канив в Краснодарския край, на мястото на падането гори тръстика, съобщиха за РИА Новости от службите за извънредни ситуации“.

Без да навлизат в подробности, Главното управление на разузнаването на МВР потвърди пред "Украинская правда" ликвидирането на вражеския радар А-50

Пряката реч на говорителя на ГУР Андрий Юсов: „Можем да потвърдим унищожаването на такава важна цел, дори на такава важна дата за врага. Това е особено приятно

Съвместните действия на Силите за отбрана ще продължат“.

Праистория:

Вечерта на 14 януари в руските и украинските телеграм канали се появиха съобщения за свалянето на руски самолет А-50 над Азовско море и повреждането на въздушния команден пункт Ил-22М.
На 15 януари информацията за унищожаването на две въздушни цели с висока стойност беше потвърдена от главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний и командващия на ВВС Николай Олещук.


източник

Українська правда

https://img.pravda.com/images/doc/e/8/e849042-photo-2024-02-23-19-51-24.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка