За денонощие украинските ракетни войски поразиха 12 обекта на противника

Pan.bg 13 яну 2024 | 08:51 views (443) commentaries(0)
img
пан.бг


За денонощие украинските ракетни войски поразиха 12 обекта на противника - Генералния щаб
Татяна Олийник — петък, 12 януари 2024 г., 19:41 ч.

Снимка - Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна

През денонощието на фронта се състояха 68 бойни сблъсъка, противникът нанесе 2 ракетни и 43 въздушни удара, извърши 25 атаки със зенитни оръдия.

Източник: Генерален щаб на Въоръжените сили

Буквално: „През денонощието ВВС на ВО нанесоха удари по 21 района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, както и по 4 зенитно-ракетни комплекса на противника.

Подразделенията на ракетните войски са повредили 6 района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, 1 пункт за управление, 1 артилерийско оръжие, 2 средства за противовъздушна отбрана, 1 склад за боеприпаси и 1 радиолокационна станция на противника.

Подробности: В Сиверското и Слобожанското направление противникът поддържа военно присъствие в пограничните райони, провежда диверсионно-разузнавателна дейност, атакува населени места от територията на Руската федерация, увеличава плътността на минно-взривните заграждения по държавната граница на гр. Украйна.

В купянското направление Силите за отбрана отблъснаха 6 атаки край Синковка, Харковска област, където противникът се опита да пробие отбраната на нашите войски.

В Лиманско направление нашите защитници отразиха 4 атаки при Макеевка, Луганска област, и Григоровка, Весели, Донецка област, където противникът се опита да подобри тактическата си позиция.

В посока Бахмут Силите за отбрана отразиха 4 атаки на противника край Андриевка и Клищиевка, Донецка област.

В посока Авдиевка нашите защитници отразиха 4 вражески атаки край Авдиевка и още 16 атаки край Первомайски и Невелски, Донецка област.

В Мариинско направление Силите за отбрана продължават да сдържат противника в районите Красногоровка, Георгиевка, Маринка и Новомихайловка на Донецка област. Тук окупаторите с подкрепата на авиацията 15 пъти се опитват да пробият отбраната на нашите войски.

В Шахтьорско направление Силите за отбрана отразиха 3 атаки на противника южно от Золота Нива и западно от Старомайорски, Донецка област.

В Запорожка посока нашите защитници отблъснаха 5 атаки в района на Роботин на Запорожка област, където врагът неуспешно се опита да възстанови загубената позиция.

Противникът не се отказва от намерението си да избие нашите части от предмостията на левия бряг на Днепър. Така през денонощието противникът извършва 8 неуспешни щурма. Украинските войници продължават да удържат позициите си и нанасят значителни загуби на врага.


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка