Украинците подкрепиха петиция за преименуване на алея в Киев в чест на ВВС

Pan.bg 04 окт 2023 | 20:26 views (548) commentaries(0)
img
пан.бг


Украинците подкрепиха петицията за преименуване на алеята в Киев в чест на ВВС
Альона Мазуренко — сряда, 4 октомври 2023 г., 18:26 ч.


За няколко дни петицията за преименуване на Air Force Avenue събра необходимия брой гласове. Градският съвет на Киев се призовава да подкрепи апела на жителите на Киев и да отхвърли предложението за преименуване на алеята в чест на "Европейския съюз".

Източник: петиция на уебсайта на KMDA

Буквално: „На 3 септември изтече крайният срок, определен от Общинския съвет на Киев за приемане на нови предложения за име на Повитрофлотски проспект, след като през юли депутатите отказаха да одобрят варианта „Повитрянофлотски проспект“, подкрепен от хората в Киев.

Веднага след това автоматично стартира нов процес на преименуване на Повитрофлотски, в рамките на който военнослужещи от 40-та бригада тактическа авиация направиха своето предложение – перспективата на ВВС“.

Подробности: За по-малко от 2 дни петицията събра необходимия брой подписи - 6637 от необходимите 6000, но не се знае дали градският съвет на Киев ще се вслуша в гражданите.

Авторът на петицията отбелязва, че една от партиите на Киевския градски съвет предлага да се преименува алеята в чест на ЕС, т.е. „авеню на Европейския съюз“. Става въпрос за партия "Европейска солидарност".


Съобщава се, че на 27 септември специалната комисия на Киевския съвет за местно самоуправление, „в нарушение на разпоредбите и специалната процедура за преименуване по време на военно положение, подкрепи проекторешението, което беше скрито от гражданите на Киев за една седмица и не беше публикуван на уебсайта на Киевския съвет“.

Същността на това проекторешение е да се преименува Повитрофлотски проспект на проспект Европейския съюз.

Те искат да внесат преименуването на Повитрофлотски на булевард на Европейския съюз на пленарната сесия на Киевския градски съвет на 5 октомври.

Авторът на петицията призовава за оттегляне на проекторешението, внесено от кмета Виталий Кличко, което предлага преименуването на Повитрофлотски на Авеню ЕС; да не взема никакви решения относно преименуването на Повитрофлотски проспект до приключване на повторното рейтингово гласуване в Kyiv Digital, предвидено в решението на Киевския съвет относно специалната процедура за преименуване; да включи в разглеждането на този въпрос в комисиите и на пленарното заседание на Киевския съвет военнослужещи от въоръжените сили на украинските въоръжени сили и да не взема никакви решения по този въпрос без тяхно участие.

За справка: Партията „Европейска солидарност“ е за преименуването на Повитрофлотски авеню в чест на Европейския съюз, въпреки факта, че жителите на Киев не подкрепиха подобно предложение.

Вместо това киевчани подкрепиха преименуването на булевард Правда в чест на Европейския съюз.


Ще напомним:

През юни постоянната комисия по култура, туризъм и обществени комуникации на градския съвет на Киев подкрепи преименуването на авеню „Повтрофлотски“ в чест на военновъздушните сили на украинските въоръжени сили.


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка